Rapido M 96 en 66

Rapido M 96 heeft queensbed en Sprinter als basis

Campers

Mercedes is met de M 96 terug als basisvoertuig bij Rapido. De serie integralen met de M in de naam krijgt een vervolg. Behalve de M 96 is er ook een M 66.

M 96 met voorwielaandrijving

De M serie van Rapido werd gezien als het Franse antwoord op de Hymer B. Wat de Rapido M 96 in ieder geval gemeen heeft met de Hymer B is de zogenaamde Triebkopf. De neus met de motor en de voorwielaandrijving van de Sprinter. Natuurlijk heeft de Rapido niet het SLC-chassis van Hymer. De Fransen gebruiken een verlaagd chassis van AL-KO. Ook daar kan een opbouw met een dubbele bodem op gemonteerd worden. Iets minder diep, maar met genoeg ruimte voor de technische installatie.

Rapido M 96

Markante voorkant

De neus laat de M 96 opvallen. De koplampen zijn markant. De grote ster midden op de gril is niet te missen. Toch is het ook duidelijk een Rapido. De opbouw is houtvrij en heeft een buitenkant van gfk. De zithoek bestaat uit twee banken tegenover elkaar in lengterichting. Deze zijn om te bouwen tot twee zitplaatsen met drie-puntsgordel. Meteen aansluitend de L-vormige keuken. Deze is compleet met afzuigkap, 149 liter koelkast en oven uitgevoerd. Bad en separate douche zijn samen te voegen tot Raumbad.

Breed queensbed

Het queensbed is 1,98 meter lang en 1,60 meter breed. Het is elektrisch in hoogte verstelbaar. Zo zorg je voor meer hoogte in de garage en passen ook de fietsen. De garage is goed toegankelijk door de grote deuren aan elke kant. Het draagvermogen van de garage is 150 kilo. De 7,54 meter lange M 96 zal sowieso moeilijk onder de 3500 kilo te houden zijn. De 4,5 tons versie heeft de voorkeur. Deze kost exclusief onze bpm 93.500 euro. Er is ook een M 66 met enkele bedden achterin. De nieuwelingen komen boven de huidige topserie Distinction op Fiat te staan.

Naar de site van Rapido.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant