ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Queensize Camper maakt van je bus een kampeermiddel
Queensize Camper maakt van je bus een kampeermiddel
Campers

Queensize Camper maakt van je bus een kampeermiddel

  1. 7 februari 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Oké, het is nog een prototype. Maar het idee is leuk. Queensize-Camper ontwikkelt een grote dakkoffer voor een bus waarmee je – vóór je schuifdeur – meteen een entree met keuken creëert. Vier slaapplaatsen, douche en toilet. Ook een manier om van je gewone (bestel)bus een kampeermiddel te maken.

In plaats van een verhoogd dak

QueensizeQueensize-Camper zetelt in Hamburg. Het bedrijfje maakt een XXL-dakkoffer die op een imperial op het dak rust. En daarmee is er weer een nieuwe variant verzonnen op het thema ‘van bus naar camper’. Naast een soort schelp op het dak is er een tweede deel dat voor de schuifdeur komt te hangen. Daarin schuilt een keuken en zelfs een douche. Bedenker Christoph Weiss is van mening dat een vast verhoogd dak onhandig is in het dagelijkse gebruik van een bus. Je hebt dan wel stahoogte, maar je bus past bijvoorbeeld niet meer in een garage.

Draaibare schelp

Daar heb je met deze module geen last van. Die zet je alleen op je bus als je gaat kamperen. Op de plaats van bestemming draai je hem 90 graden. In de schelp bevinden zich twee slaapplaatsen met een bedmaat van 150 bij 200 centimeter onder een dak van 85 centimeter hoogte. In de bus vind je een tweede tweepersoonsbed. Vervolgens hang je een soort erker aan de schelp die voor je schuifdeur komt te zitten. Deze zit vast met acht schroeven aan de bovenkant en twee schroeven aan de onderkant. Hier kun je onder meer koken en douchen. Én je hebt stahoogte. Het keukenblok staat op een rails en is naar buiten te schuiven. Tot de uitrusting behoort ook een toilet dat achter in de bus komt te staan.

Queensize VW

De opbouw weegt ongeveer 100 kilo, de erker maakt er het dubbele van. Omdat beiden onder het begrip lading vallen, hoeft er niets te worden gekeurd. De schelp is nog niet in productie. Mocht dit wel gebeuren, dan liggen de prijzen naar verwachting rond de 15.000 euro.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS