ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Problemen bij Canadese Hymer-dochter Roadtrek
Problemen bij Canadese Hymer-dochter Roadtrek
Nieuws

Problemen bij Canadese Hymer-dochter Roadtrek

  1. 25 januari 2019, 11:00
  2. 1 Reacties

Roadtrek – de Canadese tak van de Erwin Hymer Group (afdeling North America) – zit in de problemen. Er zijn enkele onregelmatigheden ontdekt in de rapportage van het bedrijf. Hymer voert op dit gebied een nultolerantiebeleid en laat de zaak onderzoeken. 

Gesjoemel met rekeningen bij Roadtrek

Enkele managers zijn inmiddels geschorst. Lopende het onderzoek – waarover Hymer verder geen mededelingen zal doen – ligt de focus van het bedrijf als vanouds bij de producten, de klanten en de partners, aldus een verklaring. Het lijkt erop dat Roadtrek, in Kitchener Ontario (Canada), ten onrechte tot 1700 rekeningen heeft opgesteld voor nooit gebouwde buscampers. Dealers was het opgevallen dat er veel meer verkochte campers in de boeken stonden dan ze de laatste maanden bij het bedrijf hadden besteld. Daarmee zou Roadtrek een bedrag van zo’n 100 miljoen dollar hebben binnengehaald. Het geld zou zijn verdwenen via de bankrekeningen van hooggeplaatste medewerkers. RV Daily Report bracht het nieuws naar buiten.

Het onderzoek heeft misschien nog gevolgen voor de geplande verkoop van de Erwin Hymer Group aan het Amerikaanse Thor Industries. Beide partijen bekijken momenteel een eventuele verkoop van Hymer zonder Roadtrek. Thor heeft inmiddels alle papieren voor de overname in orde en verwacht deze in het derde kwartaal van dit jaar te kunnen afsluiten.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Martien - vrijdag 25 januari 2019 

    Thor verwacht de overname in het 3e kwartaal boekjaar 2018/19 , dus voor 30 april a.s., af te sluiten.

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS