privésanitair

Privésanitair nodig? Enkele opties

Nieuws

Kamperen mag, maar voorlopig alleen als je zelfvoorzienend bent. Oftewel als je privésanitair hebt: een eigen toilet en eventueel een douche. Voor wie dat niet heeft, hierbij enkele (makkelijke) opties.

Privésanitair voor achter de camper

Wil je op dit moment gaan kamperen – en dat mag – heb je privésanitair nodig. Behalve in Zeeland dan, daar moet je aangesloten zijn op het riool om te mogen overnachten. Maar niet alle kampeermiddelen hebben een eigen toilet. Mini-campers en sommige buscampers hebben daar bijvoorbeeld de ruimte niet voor. Of het zit er bewust niet in. Ook vouwwagens en tentbezitters hebben standaard geen toilet. Er zijn hiervoor enkele gemakkelijke oplossingen.

privésanitair
De mobiele badkamer van Brugman.

Je kunt campings met privésanitair opzoeken. Maar er zijn ook andere oplossingen. Zo peilt Camperfixx in zijn laatste nieuwsbrief de belangstelling voor een aanhangertoilet. Een eigen sanitaire eenheid, toilet, wastafel en douche. En dat alles in een kleine bagagewagen. Ook bij Brugman is een mobiele douche te huur. Eigenlijk bedacht voor tijdens de verbouwing van je badkamer. Maar voor nu ook een oplossing op de camping. Je zet hem naast je camper en klaar.

Voor naast de caravan of vouwwagen

Ook voor de caravan zonder toilet, de tent of de vouwwagen is er een oplossing. Je zet er simpelweg je eigen toilethuisje naast. Met daarin een mobiel toilet en douche. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Trigano tent en douche met de Porta Potti van Thetford (waarover straks meer). Deze complete set (foto hieronder) is o.a. hier te koop. Of je bouwt een douche/toilet in je vouwwagen. Ridderbeks in Echt laat op Facebook een simpele oplossing zien.

privesanitair

Snel een simpele douche? Kijk daarvoor ook eens op de Facebookpagina van Isabella. Je kunt ook kiezen voor het ouderwetse houten wc-huisje. Bij Campodoor uit Hoogeveen koop je kant-en-klare sanitairunits. Je hebt dan wel stroom, water en een afvoer nodig. Ze noemen het de Privat Outhouse. Hij komt compleet met led-verlichting en zeil op de vloer.

privesanitair
Private Outhouse van Campodoor.

Porta Potti voor in een vrij hoekje

En dan is er natuurlijk de Porta Potti. Zolang de sanitairgebouwen dicht zijn, is dit dé oplossing. Altijd wel onder een bank of in een vrij hoekje te schuiven. Thetford is de uitvinder van het draagbare toilet. Na meer dan 55 jaar is de Porta Potti nog steeds het populairste draagbare toilet ter wereld. Op de site van Thetford is keus uit zeven verschillende modellen. De uitvoering met 20 liter inhoud – de Qube 145 – kost 69 euro.

privesanitair
De Porta Potti Que 145.

Bij de Porta Potti kun je de toiletvloeistof en het speciale oplosbare toiletpapier van Thetford prima gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een toilet met een uitneembare emmer. Bijvoorbeeld die van Bo-Camp. Ben je voor nog geen vier tientjes klaar. Deze past ook in een eigen toilettentje. Met een douchezak kan je een eigen buitendouche maken. Of je hangt de sproeier met een zuignap aan de buitenkant van de camper. Het enige wat je nog nodig hebt is een jerrycan. En dan is daar natuurlijk nog de good old Curver toiletemmer. Daarmee heb je voor 13 euro je eigen privésanitair in je kampeermiddel. Meer keus in mobiele toiletten bekijken? Klik dan hier.

privesanitair

Nu maar hopen dat niet iedereen tegelijk op dit idee komt. Dan zul je snel moeten reserveren op een camping in Nederland. Het zou er zo maar eens vol kunnen staan. Veel mensen blijven in eigen land terwijl (nog) niet alle capaciteit mag worden gebruikt. En we krijgen ook nog een warme zomer. We wensen je alvast veel plezier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant