Frankia 1960

Primeur! Frankia F-line 1960

Campers

Voor campermerk Frankia begon alles in 1960. De zestigste verjaardag levert een uniek jubileummodel op. Want van de Frankia F-line 1960 worden slechts zestig exemplaren gemaakt.

Frankia 1960 is all-in

Natuurlijk is het jubileummodel 1960 geen kleine jongen. Hij mag 5,5 ton wegen en krijgt een all-in uitrusting. Kort gezegd: met alles erop en eraan. Zoals een 32 inch groot televisiescherm, een matras dat op veerschotels ligt en een garage in twee delen. En meer, veel meer. Zoals een unieke elektrische installatie. Deze kennen we kennen uit de Platin-serie. Hiermee kan je zonder problemen vrij staan. Mede dankzij de drie zonnepanelen op het dak. Ook autark: een verswatertank met een inhoud van 300 liter.

Frankia 1960

Ongelofelijk veel ruimte

Ruimte heeft de F-line 1960 in overvloed. Zo is de badkamer zeer ruim. Zelfs 10 centimeter breder en 50 centimeter dieper dan bij de standaardversie. Daardoor kan je – zelfs met de deur dicht – breeduit van het toilet gebruik maken. De buitenkant krijgt een matgrijze tint en de herkenbare Frankia-belijning, die op alle campers van dit merk terugkomt. Bij het jubileummodel 1960 is ervoor gekozen deze bestickering te combineren met het jaartal.

Frankia 1960
Tekst gaat verder onder deze video.

Luxe appartement op wielen

Binnen zien we een face-to-face-zitgroep. De grote ruime keuken in de lengte – inclusief coffee corner – is voorzien van een nieuw driepitsgasstel en een glazen vitrine. Exclusief is ook de bekleding van dit jubileummodel. Het logo komt als stiksel op verschillende plaatsen terug. Opvallen doen ook de dubbelgestikte naden in een afwijkende kleur.

Frankia 1960

Basisvoertuig is de Fiat Ducato. Onder de kap de 160 pk Bluetec motor. Deze is gekoppeld aan de negentraps automatische versnellingsbak. Voor de verwarming zorgt een Alde vloeistofverwarming. Wat betreft de uitrusting is de lijst te lang om helemaal langs te lopen. We noemen een Alpine radio en navigatie. Compleet met surround sound en achteruitrijcamera. Een Thule-luifel van 5,5 meter lang. Een Teleco Twin Flatsat antenne. En twee gel huishoudaccu’s van 80 Ah. De prijs voor al dit moois is in ons land 169.000 euro.

1960

Naar de site van Nederlandse dealer: Raema caravans.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant