Campstar

Pössl Campster als Campstar op Mercedes

Campers

De Pössl Campster is razend populair. De kleine camper op basis van de Citroën Spacetourer krijgt er een broertje bij. De Campstar – let op de a, dus: star – krijgt de Mercedes V als basis.

Vanstar veel keus

Het aanpassen van één letter gebeurt met een knipoog. Want zo maak je er star van, de ster van Mercedes. Pössl doet dat niet alleen met de Campster. De kalere – en daardoor goedkopere – versie met de naam Vanster krijgt ook een versie met een a. De Vanstar dus. En het leukste hebben we dan nog niet eens verklapt. De modellen op Mercedes moeten nagenoeg even duur worden als die op Citroën. Waarmee de VW California er een geduchte concurrent bij gaat krijgen. Basis van de nieuweling wordt zowel de Vito als de luxere V-klasse Mercedes.

De Vanstar betreft eveneens een uitgeklede versie. Geen kast of keukenblok. We kennen dit concept o.a. ook van de California Beach. Of van de in Duitsland verkochte Adria Base op Renault Traffic. In plaats van kampeermeubels is er veel ruimte. Wat de Vanstar ook recht tegenover de Marco Polo Activity plaatst. Als Vito is de Vanstar er vanaf zo’n 33.000 euro. Dat is exclusief onze bpm. En daarmee is hij 11.500 euro goedkoper dan de genoemde Marco Polo. Die kost 44.500 euro. Ook exclusief bpm. De Vanstar komt beschikbaar met vijf motoren van 110 tot 240 pk. Voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving. En keus uit handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

campstar bed
Het interieur van de Campster.

Campstar is iets langer

De Campstar op Mercedes is iets langer dan zijn broer op Citroën. Namelijk 5,11 meter. Binnen zien we het beproefde concept. Achter de twee voorstoelen een slaap/zitbank voor twee. Daarnaast de kast en het keukenblok. In het slaaphefdak nog twee extra slaapplaatsen. Het keukenblok van de Campster kon al gedemonteerd worden. Zo kon je lekker buiten koken. Echt gemakkelijk was dat echter niet. In de nieuwe Campstar draai je het keukenblok een slag en trekt het naar buiten. Twee poten uitklappen en het staat naast de bus. ‘Easy Move Kitchen’ noemt de fabrikant het. Prijzen van de nieuwe Campstar en Vanstar zijn nog niet bekend.

Campstar
De Campster op Citroën.

Naar de site van Campster.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!