Zeewolde

Pop-up kamperen in Zeewolde

Nieuws

Kamperen op een pop-up camping in een tent van gerecyclede spijkerbroeken. Dat kan nog tot en met 10 augustus. Place to be is het Staatsbosbeheerterrein De Banken in Zeewolde.

Huur je eigen tentje in Zeewolde

Op twee velden zijn tentjes van BlueCAMP geplaatst, deze zijn deels gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Op beide velden is een sanitairblok te vinden. Op één veld staat ook een 90 vierkante meter grote tarp. Hieronder kun je ontbijten. Je kunt er ook koffie of thee drinken én schuilen als het regent. Verder staat er een koelkast met biologisch fris, bier en wijn. Wat je hiervan gebruikt, wordt ouderwets bijgehouden op een turflijstje. Bij vertrek voldoe je die rekening. Er zijn beperkte faciliteiten om zelf je lunch of avondeten te maken. Neem dus kookgerei mee. Eén avond in de week gaat de pizzaoven aan. Daar moet je je wel vooraf voor inschrijven.

Zeewolde
Zeewolde.

Duurzaam bezig zijn

De Banken is een GroepsNatuurkampeerterrein in Zeewolde. Nu is dit terrein dus tijdelijk ook toegankelijk voor de individuele kampeerder. Je zit midden in het natuurgebied Horsterwold. Natuurontwikkelingsgebied De Stille Kern ligt op loopafstand. Hier kun je struinen, net als de runderen en paarden. Verkoeling is te vinden aan het Wolderwijd, dat direct in verbinding staat met het Veluwemeer. Je wandelt zo vanaf het terrein naar het water.

Staatsbosbeheer werkt samen met BlueCAMP. Dit is een kleinschalige organisatie die veelal biologisch werkt en hun producten bij lokale ondernemers haalt. De BlueCAMP-tent is deels gemaakt van oude, versleten spijkerbroeken. De tent bestaat uit 25% gerecycled denim, 50% polyester en 25% katoen. Het grondzeil van de tent bestaat uit 100% gerecycled plastic snijafval. Bij het verblijf zijn twee fietsen inbegrepen. Evenals de tickets voor een retourtje met het voet-/fietsveer. Zo kan je makkelijk oversteken naar de Veluwe voor een lange fietstocht.

Kamperen in Zeewolde? Je kunt kiezen voor een weekend, midweek of week. Kijk hier voor alle informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant