pop-up camping

Pop-up campings in Nederland en België

Campings

Door de coronacrisis zijn evenementen afgelast. Daarnaast gaan veel mensen op vakantie in eigen land. Dus waarom zou je de tenten, yurts en mobil homes van de festivals niet gebruiken voor het opzetten van pop-up campings?

Pop-up campings op schitterende locaties

De tenten in verschillende soorten en maten zijn dit jaar niet nodig voor de Formule 1 in Zandvoort, op Pukkelpop, Werchter, Pinkpop of de Zwarte Cross. En dus krijgen ze een plaatsje in schitterende bos- en/of duingebieden in Nederland en België. Met namen als Tijdloos, For-rest Glamp, Klamping en de Camphanen. Lokale ondernemers worden uitgenodigd om de camping verder aan te kleden. Met foodtrucks, kunstenaren en meer.

Kris kras door Nederland en België duiken de campings op. Vaak zijn de pop-up campings in de buurt van een leuke stad. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een beetje goed weer. En dan zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke staycation in eigen land. We zetten de campings op een rij met een korte beschrijving. Wil je meer weten, ga dan naar de link onderaan het artikel.

pop-up campig

Nijmegen en Hoenderloo

NIJMEGEN – Camping de Wereld
De Overasseltse en Hatertse Vennen net ten zuiden van Nijmegen. Op het scoutingkampeerterrein St. Walrick in Overasselt staat deze zomer Camping de Wereld. De (familie)camping is lekker weids opgezet met circa vijftig ingerichte tipi’s en yurts. Elke tent heeft privésanitair (eigen toilet- en douche). Elke week wordt een foodtruck uitgenodigd om een lekkere daghap te verzorgen. Restaurant St. Walrick biedt take away maaltijden aan en een kampeerwinkel verkoopt lekkers van de plaatselijke bakker en slager. De camping is open van 4 juli t/m 4 september.

HOENDERLOO – Glamp Outdoor Camp Veluwe
Kamperen bij Glamp Outdoor Camp Veluwe betekent verblijven op een luxe glamping. Voor de kinderen zijn er activiteiten en top speelvoorzieningen. Het nabije restaurant heeft take away maaltijden, wifi is gratis en beschikbaar in elke tent.Verder zijn er heerlijk opgemaakte bedden en luxe privésanitair met fijne douches. Kortweg, een fenomenale plek middenin de natuur. De camping is open van 3 juli t/m 31 oktober.

Schoorl en Erm

SCHOORL – Laguna Beach (De Jongens uit Schoorl)
Laguna Beach is een pop-up surfdorp met goed verzorgde glampingtenten. Vanaf de achteruitgang van het park ben je zo in het uitgestrekte duingebied van Schoorl en loop je in tien minuten naar het strand of het Laguna Beach paviljoen. De camping verhuurt 3-6 persoons Family Bell & Mongoolse yurt glampingtenten. Op loopafstand van het strand met eigen ‘Basecamp’ waar je lekker kunt surfen, zwemmen, kiten en suppen op het strandmeer (lagune). Het camp is geopend van 3 juli t/m 23 augustus.

ERM – Tijdloos (by ID&T)
Tijdloos is een nieuwe pop-up camping van ID&T. Een nieuw concept waar festival-overgaat-in-camping en chillen net zo belangrijk is als zwemmen of fietsen. Tijdloos is voor alle leeftijden, zowel voor families als vrienden die samen op pad willen. Aan het Ermerstrand net ten zuiden van Emmen worden op grote grasvelden tussen de bossen hippe tenten neergezet. Er zijn speciale 100 m2 staanplaatsen beschikbaar voor als je met vrienden gaat en er is een uitgebreid programma met activiteiten voor body, mind en soul. De camping is open van 10 juli t/m 17 augustus.

pop-up camping

Eibergen en Drouwenerveen

EIBERGEN – For-rest Glamp
Pop-up glamping For-rest in Eibergen is ontstaan uit liefde en een puur staaltje Achterhoekse ondernemersgeest. Het is een perfecte ontzorg- en slowdown locatie middenin de Achterhoekse natuur. Luieren in een hangmat, aanschuiven bij de bbq, yoga of bootcamp in het weiland of op pad met een electro-brommer… just relax. Buiten de For-rest Family weken (24 july – 7 augustus) is de pop-up camping bedoeld voor vakantievierders zonder kinderen. For-rest Glamp Eibergen is open van 12 juni tot en met 1 november 2020.

DROUWENERVEEN – Camping Wildevier
Pop-up camping de Wildevier is een ‘productie’ van een drietal creatievelingen uit de festival- en evenementenbranche. De link met theater en decors is op Wildevier dan ook nooit ver weg. De Drentse boscamping is voor mensen die op zoek zijn naar een portie gezelligheid in een mooie natuurlijke omgeving. Denk niet aan luxe, maar basic voorzieningen met een paar goede extra’s. Laat je dus verrassen met muziek rond een kampvuur, vers brood voor je tent of een boek uit de kleine, maar leuke selectie literatuur. Camping Wildevier gaat op 3 juli open en het eerste weekend zit al vol!

Ewijk en Gent

EWIJK – De Camphanen
Een reizende camping, zo noemen de initiatiefnemers van De Camphanen hun collectie van 25 vintage bussen die deze zomer neerstrijkt aan recreatieplas Groene Heuvels in Ewijk. Op het terrein waar nomaliter ook het Down The Rabbit Hole festival plaatsvindt, staan van 18 juli tot 26 september oude campers, stadsbussen, een oude brandweerauto en vintage caravans. Ontmoet nieuwe mensen, bij het kampvuur, in de natuur, met avontuur en in een unieke camper van je dromen.

BEERVELDE (GENT) – Park van Beervelde Glamping
Vlakbij Gent en Lokeren ligt Park van Beervelde, de eerste pop-up camping in België. Deze zomer kun je in het kasteelpark terecht voor een heuse glampingvakantie. Het park zet samen met ‘de Feestarchitect’ en ‘Tortiga’ een aantal Tortiga cabins in het park neer. Op de pop-up camping kun je gebruik maken van de faciliteiten van het park, bijvoorbeeld met een diner of lunch in het historisch Koetshuis van het Park.

Bonheiden en Koekelare

BONHEIDEN – Pop-up Glamping de Dobbelhuizen
Slapen in een van de twee safaridaktenten, wakker worden bij de geur van een lekkere Nespresso. Mijmeren over het kampvuur en de bbq van de gisteravond. Logeren op het platteland van Bonheiden is terecht uniek. Bij aankomst staat alles klaar en kun je een weekend, midweek of langer genieten van eenvoud-met-een-beetje-luxe aan de rand van de weide. Eén tweepersoonsdaktent staat twee meter boven de grond op een platform dat via een trapje te bereiken is. Daktent twee staat op een bagagewagen waarin eventueel een derde persoon kan slapen met daarnaast een grote relaxtent. Helaas is deze accommodatie niet geschikt voor kinderen. Voor shoppen en/of een cultureel uitstapje zijn Mechelen (10 min), Leuven (20 min) en Brussel (30 min) elk dichtbij.

pop-up camping

KOEKELARE – Klamping Glamping by Klare
Klamping – Glamping by Klare is wat je met recht een pop-up camping mag noemen, maar dan wel een mini pop-up. Klare Naert uit Zerkegem verhuurt namelijk tenten voor in je achtertuin, op een camping, bij een jachthaven, op een landje of bij vrienden. En niet alleen verhuur; de tenten worden tip-top ingericht met opgemaakte bedden, sfeervolle verlichting, een vuurschaal, kussens en een zogenaamde low-diner tafel.


De volledige lijst staat hier: www.jetcamp.com/nl/blog/pop-up-camping/

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!