Pizza van Turks brood – Campingkok

Koken

Supersnel gerecht dat je eenvoudig ook op de camping in elkaar zet. Wij gebruikten een Cadac Skottelbraai met deksel.

Ingredi├źnten

  • Rode ui
  • Courgette
  • Prei
  • Knoflook
  • Basilicum
  • 1 Rond Turks brood
  • 300ml Tomatensaus of passata
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 bol (125 gr) Mozzarella

Bereiding

Zet de skottelbraai aan met de deksel erop.
Snijd de ui, prei en courgette in dunne ringen en plakjes. Snijd het Turkse brood horizontaal doormidden.
Bestrijk 1 zijde met de olie en tomatensaus. Verdeel de knoflook, courgette, ui en prei over het oppervlak.
Rasp de Parmezaanse kaas en brokkel de Mozzarella over de bodem.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bak de pizza in ongeveer 15 minuten op 200 graden gaar. Bak je de pizza op de Scottelbraai dan is het aan te raden een dubbele laag zilverfolie onder de bodem te vouwen. De warmte van de Cadac komt namelijk allemaal van onderen en dan verbrand de bodem sneller.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant