ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Pierluigi Alinari (P.L.A.): pionier gaat met pensioen
Pierluigi Alinari (P.L.A.): pionier gaat met pensioen
Nieuws

Pierluigi Alinari (P.L.A.): pionier gaat met pensioen

  1. 4 april 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Zijn laatste klus draagt zijn initialen, maar na het op de kaart zetten van campermerk P.L.A. gaat Pierluigi Alinari dan toch met pensioen. Hij was het al eerder van plan, maar steeds kwamen er nieuwe uitdagingen. Precies 48 jaar werkte hij in de Italiaanse en Europese camper- en caravanbranche.

Het begon in 1970

Het besluit om te stoppen nam hij op de dag dat hij 83 werd. De pionier begon in 1970 als toeleverancier van carrosseriedelen voor campers. In 1980 werd hij eigenaar van CI International. In 1999 werkte hij mee aan de oprichting van Mc Louis. In 2001 werd hij vice-president bij de SEA S.P.A. Hij begon daar twee nieuwe fabrieken in 2002, Joint Camping Car en Dream Motorcaravan. Ook was hij betrokken bij de oprichting van het Val d’Elsa Motorhome Valley. In 2005 stopte hij bij SEA. Maar het was nog geen tijd voor de geraniums. Vijf jaar later, hij was toen 75, begon hij een nieuw campermerk. Deze keer droeg de fabriek zijn initialen als naam: P.L.A. was geboren, groeide en nam in 2014 Giottiline over.

P.L.A. 1

Giuseppe Pinto nieuwe directeur

Alinari bekleedde in zijn leven vele belangrijke posities in de branche, zowel in Italië als in Europa. Ook bemoeide hij zich in zijn thuisland met politieke en sociale aangelegenheden. Hij zag zichzelf als een politiek geëngageerde ondernemer. Twee jaar geleden verkocht hij een groot deel van zijn aandelen aan de Franse Rapido-groep. Daarmee maakte hij de weg vrij voor zijn pensionering. Onder Rapido gaan de merken onder eigen naam verder en ook zal het bedrijf in Italië blijven investeren.

Na het afscheid van Pierluigi Alinari is Dr. Giuseppe Pinto de nieuwe directeur en CEO van P.L.A. S.p.A. “Het hele bedrijf zegt adieu en bedankt Luigi voor de leiding, de inzet en de creativiteit. Tevens wensen we de nieuwe CEO Giuseppe Pinto heel veel succes”, aldus een officiële verklaring van het bedrijf.

www.placamper.it

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS