Peugeot Expert 4×4 mini-camper

Campers

‘Hij brengt je overal’. Zo luidt de slogan die hoort bij de nieuwe Peugeot Expert met hefdak en 4×4 aandrijving van Dangel. Deze buscamper is geschikt voor de avontuurlijke kampeerder.

Off-road met vier slaapplaatsen

Inspiratie voor het ombouwen van de Peugeot kreeg het bedrijfje na het zien van de Citroën Space Tourer Rip Curl, een studie die op verschillende beurzen te zien was. Iroise Fourgons, een kleine camperbouwer uit Brest, nam voor de nieuwe camper de standaard Peugeot Expert als basis. Van deze nog geen vijf meter lange bus maakt hij vervolgens een off-road mini-camper-versie. Onderweg heb je vier heel comfortabele stoelen tot je beschikking en ’s nachts twee ruime tweepersoonsbedden. Het eerste heeft een bedmaat van 190 bij 140/104 centimeter en maak je van de stoelen achterin. Het tweede bed heeft een bedmaat van 187 bij 120 centimeter en is verstopt onder het slaaphefdak. Met het dak dicht is de Peugeot nog geen 2 meter hoog. Hij past dus in bijna alle (parkeer)garages.
mini-camper Peugeot
Aan de linkerkant is het keukenblok geplaatst, compleet met gootsteen, tweepits gasstel en opbergruimte. Weggewerkt zijn twee jerrycans van 20 liter voor het water. Helemaal onderaan is nog plek voor een draagbaar toilet. Onder de bank is de koellade weggewerkt, de Waeco CD-30, die de koelkast vervangt. Het tafeltje is uitneembaar. Voor 1500 euro extra krijg je er een standkachel van Webasto bij. De versie met 150 pk kost in Frankrijk, dus zonder onze bpm, 55.083 euro.
mini-camper 4x4
www.iroise-fourgons.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant

Meest gelezen