ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Patriot Camper X1 de Australian Camper of the Year
Patriot Camper X1 de Australian Camper of the Year
Vouwwagens

Patriot Camper X1 de Australian Camper of the Year

  1. 8 november 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

De Patriot Camper X1 is een Australische vouwwagen. En dat zie je meteen. Hij is stoer en ruig. Niet alleen gemaakt op het ontbreken van wegen. Je kunt er ook gewoon mee door het water.

Patriot X1 kan tegen een stootje

Een tekening in het zand in de zoektocht naar het perfecte offroad-kampeermiddel. Daar begon alles mee. Omdat ze die niet konden vinden besloten ze hem zelf te bouwen. Klein, licht van gewicht, ook bruikbaar daar waar de wegen ophouden. De kiem voor de Patriot Camper X1 was geboren. Hij is compact met zijn lengte van 3,3 meter en zijn breedte van 1,85 meter . Hoog is hij slechts 1,75 meter. Althans, als hij achter de auto hangt. Eenmaal op de plek van bestemming klap je de tent open en heb je ruimte voor vier. Het chassis is verzinkt en de bak is uit één geheel. Hij weegt 960 kilo en kan maximaal 1600 kilo hebben. Dus er kan nog zo’n 640 kilo in en op aan bagage.

Patriot X1

In twee maten, met luchtvering

Leuk gadget is de ingebouwde luchtvering. Door een druk op de knop gaat de Patriot onder het rijden omhoog. Daarmee krijg je een optimale bodemvrijheid. Eenmaal op vlak terrein laat je hem weer zakken. Hij is voorzien van dubbele schokbrekers en terreinbanden. Hij daardoor kan qua ondergrond het nodige hebben. Oorspronkelijk was hij er voor twee personen. Nu is er ook een Grand Tourer versie voor vier. Belangrijkste verschil is de grootte van de tent. Opzetten duurt bij beide modellen zo’n vijf minuten. In de X1 GT een ruim tweepersoonsbed voor de ouders en twee enkele bedden voor de kinderen. De bagageruimte meet 2000 liter.

Patriot keuken

Uit het vooronder van de aanhanger schuift de koelkast naar buiten. Daaronder een la met het twee pits gasstel en een stalen spoelbak. Ook de bestekla en een werkblad zijn inbegrepen. Er zit zelfs een ingebouwde flessenopener in verstopt. Daar weer onder de ruimte voor de gasflessen, een brandblusser en een rooster waarop je kunt bbq-en. Want dat behoor je natuurlijk wel te doen als je in Australië ergens midden in de wildernis staat met je Patriot. Naast stevigheid is ook het autark zijn een belangrijk gegeven. Daarvoor is er een 120 aH accu aan boord. Deze kun je opladen middels de aanwezige 240 volt stroomaansluiting. De 350 Watt lader zorgt voor de mogelijkheid om via ruim aanwezige usb-stopcontacten zaken als smartphones zijn op te laden. Optioneel kun je nog kiezen voor zonnepanelen.

De X1 heeft inmiddels vier jaar op rij de prijs voor “Australian Camper of the Year” gewonnen. Hij is succesvol en ook in de USA te koop. In Europa helaas nog niet. Hij kost € 35.226,-.

Naar de site van Patriot Campers

 

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Vouwwagens NIEUWS