Pas-de-Calais

Pas-de-Calais: Franse charme dichtbij huis

Uit tips

Pas-de-Calais is de perfecte vakantiebestemming dichtbij huis. Kleine landweggetjes en traditionele dorpen. Verse croissants en eindeloze wandelingen. Frankrijk dus.

Pas-de-Calais: slechts 3,5 uur hier vandaan

Zoek je rust, ruimte en natuur? En heb je daar een rit van 3,5 uur vanaf Amsterdam voor over? Rij dan richting Pas-de-Calais. Want dit is de onontdekte parel van Noord-Frankrijk. De kilometerslange zandstranden van de Opaalkust bieden volop mogelijkheden. Zoals surfen, kajakken, wandelen, uitwaaien en zonnen. Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez bieden een spectaculair uitzicht op de Engelse kust. Bezoek oude kustplaatsen zoals Boulogne-sur-Mer, een belangrijke vissershaven met een historisch centrum. 

Cultuurstadje en vestingplaats

Het binnenland van Pas-de-Calais is minstens zo verrassend als de kust. Bezoek het veelzijdige cultuurstadje Saint-Omer. Verder naar het zuiden ligt Montreuil-sur-Mer. Dat is een sfeervolle vestingplaats omringd door groene heuvels. Geniet ook van de zeven valleien rond Hesdin. En de meer dan twintig prachtige bezoektuinen. Er zijn tal van fietsroutes met speciale thema’s. Zoals La Vélomaritime: 1500 km aan fietsroutes langs de kust. Van de Noordzee tot Het Kanaal.

Belle époque

Belle époque is de naam voor de periode vóór de Eerste Wereldoorlog. De ‘mooie eeuw’ dus. Vol welvaart, grootschalige kunsttentoonstellingen en opkomende architectuur. De charme van deze bloeiende periode is vandaag de dag nog duidelijk terug te vinden in Pas-de-Calais. Villa’s in art-nouveaustijl, romantische boulevards, hotels en casino’s herinneren aan deze tijd.

Vis, bier en kaas

Verse vis, heerlijke kazen en talrijke ambachtelijke bieren. Pas-de-Calais heeft een smaakvolle keuken. Dat gaat van sterrenrestaurants tot romantische bistro’s. Van wijnbars met de beste wijnen uit Frankrijk tot de lokale visboer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Lokale boerderijen openen hun deuren voor rondleidingen. Dit is al sinds de middeleeuwen een streek van bierbrouwers. Voor de kaasliefhebbers zijn er verschillende prijswinnende kaasmakers in de regio. Zoals Philippe Olivier, de broeders Bernard of de Monnikenkaasjes uit de Abdij van Belval.  

Pas-de-Calais is een veelzijdig gebied in Noord-Frankrijk. Een prachtige bestemming niet ver van Nederland. Ontdek een rustige streek met typisch Franse charme. Met indrukwekkende landschappen en natuur waarin je kunt verdwalen. Van de stranden en de krijtkliffen langs de Opaalkust tot het zachte platteland en polderlandschap in het binnenland. Cultuur is er in kleine, knusse steden als Arras, Saint-Omer en Béthune. En ook in het geweldige Louvre-Lens museum en de Unesco-locaties in de vroegere mijnstreek.

Meer info: www.pas-de-calais-toerisme.com  

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant