Opblaasbare tent

Kamperen met een opblaasbare tent

Love2camp

In een heel ver verleden kregen mijn vriend en ik de bungalowtent van een familielid. Wat ik me vooral herinner is de zak met talloze genummerde stokken. Nee, dat puzzelen met tentstokken is niets voor ons. Kamperen met een opblaasbare tent bevalt ons een stuk beter!

Huh, een opblaasbare tent? Jullie hebben toch een vouwwagen? Klopt! In het kort onze kampeermiddelengeschiedenis: lang kampeerden we met een onvolprezen piramidetent (slechts drie stokken) en na de geboorte van onze oudste zoon haalden we de oude Alpen Kreuzer Super GT van mijn ouders uit de stalling. Tot we twee jaar geleden weer eens een tent wilden uitproberen. Omdat Martine en ik op dat moment voor Love2camp enkele kampeerartikelen van Obelink testten, kwamen zij met het idee om met een van hun opblaasbare tenten te gaan kamperen. Dat wilden we wel! Het werd de Obelink Rome 4 Easy Air, een tunneltent voor vier personen.

Tent opblaasbaar
Nog in de showroom: even poseren 😉

Kwestie van pompen

Kamperen met een opblaasbare tent is ons van begin af aan goed bevallen. Je legt hem neer, zorgt dat de ventielen zijn opengedraaid en dan is het een kwestie van pompen. In ons geval kwam de tent met een handpomp, die we voornamelijk hebben gebruikt. En dat pompen met de hand viel eerlijk gezegd helemaal niet tegen. Oké, je staat even een klein kwartier te zwoegen, maar dan heb je dus wél een grote tunneltent staan! Om zelfs dat zwoegkwartiertje te besparen, kochten we ook nog een automatische pomp. Die kan je onder meer op de auto aansluiten. Vanwege de herrie hebben we die alleen bijna niet gebruikt.

Kamperen met een opblaasbare tent
Op deze foto zie je alle buizen en ventielen.

En zo’n opblaasbare tent, blijft die een beetje staan? Daar kan ik gelukkig volmondig ‘ja’ op antwoorden. Als de tent eenmaal is opgepompt, staat hij zo stevig als een huis. We hebben tijdens al onze tripjes niet één keer hoeven bijpompen. ‘Afbreken’ is echt easy peasy: draai het grote ventiel los en de tent zakt zo ineen. Top! Kamperen met een opblaasbare tent is wat ons betreft dan ook echt een uitvinding.

Opblaasbare tent plat
Zo leg je de tent neer, rechts de pomp.

Superfijn kamperen met opblaasbare tent

Dat we uiteindelijk toch een Fat Freddy hebben aangeschaft, heeft niets te maken met de opblaasbare tent. We hebben echt superfijn gekampeerd met onze tent. Uit puur praktisch oogpunt kozen we uiteindelijk toch voor een vouwwagen, omdat we hier onze kampeerspullen in kunnen bewaren in plaats van op onze krappe zolder. En zonder aanhanger was het met de tent toch behoorlijk passen en meten in onze auto. De opblaasbare tent hebben we natuurlijk nog steeds. De grote zus van mijn zoons – de dochter van mijn vriend – gaat er samen met haar vriend mee op pad. En het kamperen met de opblaasbare tent bevalt hen hartstikke goed. Zo blijft hij toch binnen de Love2camp-familie.

Opblaasbare tent kamperen
Met de opblaasbare tent naar Spanje.

Wist je trouwens dat Martine ooit een verstokt tentkampeerder was, maar tegenwoordig een reispaleis achter haar auto heeft hangen? Over haar caravan – en de gêne die ze de eerste kilometers van de vakantie voelt – schrijft ze in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!