Oostenrijk

Oostenrijk: blijf op de snelweg

Nieuws

In Oostenrijk mag je op sommige plekken als toerist de snelweg niet verlaten. Deze regel geldt per 1 augustus in de weekenden. Doel is om grote drukte op het landelijke wegennet te voorkomen.

Oostenrijk wil geen files op B-wegen

De landelijke regering wil op deze manier filevorming op de B-wegen voorkomen. De ervaring leert dat veel toeristen liever binnendoor rijden dan in de file op de snelweg te staan. Hierdoor ontstaan er echter opstoppingen op deze wegen. Onwenselijk, aldus de regering van Oostenrijk. Mede met het oog op een versperde doorgang voor de hulpdiensten. Daarom mag op sommige B-wegen alleen bestemmingsverkeer rijden. Doorgaand verkeer wil men zo op de snelweg houden. De maatregel is van kracht van 1 augustus tot 13 september. Vanaf zaterdagochtend 7.00 uur tot zondagavond 19.00 uur.

De maatregel geldt voor alle soorten voertuigen die op doorreis zijn door Oostenrijk. Dus ook voor motorrijders. Bestemmingsverkeer valt niet onder deze regeling. De regering spreekt van een soort noodmaatregel. Navigatiesystemen waarschuwen zo goed en snel – zelfs voor de kleinste file – dat het naast de snelweg te druk dreigt te worden. Concreet betreft dit de afritten Reutte-Nord en Vils in Tirol aan de grens naar het Duitse Bayern. De maatregel kan worden uitgebreid naar de regio rond Kufstein en Innsbrück. Daartoe monitort de politie de verkeersdrukte aldaar. De maatregel heeft vorig jaar goed geholpen. Het lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden.

Vooraf mooie plekjes opzoeken in Oostenrijk? Dat kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!