Ook wintertijd is Kabe-tijd

Met een camper of caravan van Kabe kun je het hele jaar op pad. Van de zomer tot de winter. Of misschien beter, vooral ook in de wintertijd. Daar worden ze op gebouwd en getest. Qua uitrusting en maximale veiligheid.

Zomer en winter in Zweden

De caravans en campers van Kabe worden gebouwd in Tenhult, een plaats in de gemeente Jönköping in de Zweedse provincie Småland. Hier komen ook de boeken van Pippi Langkous vandaan. Het is een waterrijke omgeving met ruim 2000 kilometer kustlijn en meer dan 5000 meren. Een regio ook met veel campings, op meer dan 60 SCR campings mag je zelf een plekje uitzoeken. Ze liggen bijna allemaal aan een meer. De zomers zijn er mild. Veel zonuren en weinig neerslag in vergelijking met ons land. En dan de Zweedse winters. De Zweden zelf zijn enorme wintersportliefhebbers. Veel skiliften, pistes en langlaufloipes. Maar ook toerschaatsen op natuurijs is er populair. Op veel bevroren meren worden kilometerslange sneeuwvrije banen uitgezet. De gemiddelde temperatuur in de winter in Zweden is min zes graden. Een extreem klimaat dat enorm kan variëren. Hete droge zomers, een vochtig stormachtig najaar, een ijskoude winter met massa’s sneeuw. Dit stelt zeer hoge eisen aan campers en caravans. En daar voldoet Kabe royaal aan.
Kabe winter caravan

Voorsprong in ontwikkeling

De grootste camper- en caravanbouwer van Scandinavië weet welke eisen dit klimaat aan hun producten stelt. Kabe heeft de ambitie om het verblijf in de camper of caravan comfortabeler en aangenamer te maken. En dus krijgen ook zaken als ventilatie en verwarming veel aandacht. Een uniek systeem van vloerverwarming met vloeistofcircuit, kunststof balken met ingegoten luchtkanalen, het VarioVent ventilatiesysteem, maximale luchtcirculatie. Je zult het in geen enkele andere caravan vinden. Ook bij het bouwen van campers heeft Kabe extra aandacht voor zaken als isolatie, ventilatie, verwarmingssysteem en ramen. Kabe loopt voorop in de ontwikkeling en is vastbesloten deze voorsprong vast te houden. Een Kabe is gemaakt voor alle seizoenen in een hard klimaat. Kijk op de site van Kabe voor alle details.
De wegen in Zweden zijn bijzonder. Gladheid, nat wegdek, snelle temperatuurschommelingen. Maximale veiligheid is bij een Kabe daarom inbegrepen bij de prijs. Het zelf ontwikkelde Safety Driving System maakt het trekken van een caravan veiliger dan ooit. Het omvat o.a. een chassis met langere trekbalken en een as die slingeren tegengaat. De modellen Royal, Imperial en Hacienda zijn ook nog voorzien van een elektronisch gestuurd antislipsysteem. Frictiekoppeling is al lang standaard op alle Kabe caravans, net als 8-laags banden.
Kabe winter camping

Ruime keus

Naast een product waarin het comfortabel en aangenaam verblijven is, zorgt Kabe ook voor een product dat bij je past. Zo zijn er bij de caravans vijf verschillende series. Van klein tot groot, er is er altijd een die perfect aansluit bij je wensen. Bij de campers is er eveneens veel keus. De halfintegraal met of zonder hefbed en met een woongedeelte met een breedte van 250 centimeter. De crossover met veel extra ruimte door de verhoging van het dak. En de integraal, standaard met hefbed en verkrijgbaar in drie lengtematen (760, 810 en 860 centimeter). En dan is er nog de tandemasser Imperial, het vlaggenschip van Kabe. In de lengtes 810 en 910 centimeter extra groot en exclusief.
www.kabe.nl

Foutje gezien? Mail ons . Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant