Ook Parijs weert oudere auto’s

Parijs

Parijs scherpt de al bestaande milieuregels voor de stad verder aan. Met ingang van 1 juli 2019 mogen in het gebied binnen de buitenste ring geen diesels meer komen met een eerste toelatingsdatum van vóór 2001 en geen benzineauto’s van vóór 1998.

Autoroute 86 grens milieuzone

ParijsGoed nieuws voor de inwoners, zo laat de burgemeester van Parijs optekenen. Parijs had al strenge regels: met verplichte emissiestickers mogen diesels van vóór 2001 en benzineauto’s van vóór 1998 op doordeweekse dagen ook nu al niet meer overal komen. Per 1 juli 2019 mogen ze helemaal niet meer rijden binnen het gebied dat is omsloten door de Autoroute 86. Dat is de buitenste ringweg die helemaal om Parijs heenloopt.

De regels voor bussen en vrachtauto’s zijn nog strenger. Parijs is de zoveelste stad in een steeds langer wordende rij die maatregelen neemt om de luchtkwaliteit te verbeteren. Inmiddels overweegt de Noorse stad Oslo om zijn straten helemaal af te gaan sluiten voor voertuigen met een verbrandingsmotor. Bekijk hier het overzicht van alle milieuzones in Europa.

Crit’Air Ecovignet

Momenteel is er in heel Frankrijk een stickersysteem, vergelijkbaar met dat van Duitsland. Het Crit’Air Ecovignet heeft verschillende kleuren, al naar gelang de hoeveelheid uitstoot en leeftijd van het voertuig. De stickers zijn voorzien van de nummers 1 tot en met 5, waarbij 5 staat voor het meest vervuilend. Hierin vallen dieselvoertuigen ouder dan 17 jaar.

Hoewel de sticker op meerdere sites is te bestellen, is het aan te raden alleen de officiële site van de overheid te gebruiken. Daar kost een sticker € 4,21 terwijl op de commerciële sites de prijs een stuk hoger ligt. De levertijd van een sticker is ongeveer tien dagen, bestel hem dus op tijd. Je krijgt na bestelling binnen 4 uur een bevestiging per mail. Daar zit ook een afbeelding van je sticker bij. Scan deze en leg hem achter je voorruit. Je kunt hem zo gebruiken als tijdelijk bewijs, totdat je de echte sticker binnen hebt. Rijd je zonder sticker een zone binnen, dan kan je rekenen op een boete van 68 euro. Via deze link kun je de sticker bestellen (Engelstalig). Wil je weten welke sticker bij jouw voertuig hoort, kijk dan op deze site.

Parijs

Parijs had als een van de weinige steden al een permanente milieuzone waarbinnen deze stickers verplicht waren. In veel andere steden is bij een slechte luchtkwaliteit pas sprake van een zone met inrijverbod voor bepaalde auto’s. Deze tijdelijke zones worden aangeven middels borden en via de media. Een actueel overzicht van alle zones in Frankrijk plus duidelijke informatie in het Nederlands kun vinden op Het hurktoilet. Daarop zal later vast ook te lezen zijn hoe camping Bois de Boulogne bereikbaar blijft, deze ligt namelijk binnen de nieuwe zone.

 

Foutje gezien? Mail ons . Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant