UAZ Bukhanka

Onze twee beurssnoepjes voor dit jaar

Nieuws

Hij zit er weer op: de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018. In tegenstelling tot Jos, die er compleet woonde, waren wij (Luc met vriendin Yvonne) alleen tijdens de slotdag op de beurs. En daar liepen we ook tegen onze twee favoriete beurssnoepjes aan.

RockabillyWeer verdwalen

Ondanks de handige plattegrond lukte het ons ook dit jaar weer moeiteloos om te verdwalen. Opeens denk je dan: ‘Hee, hier waren we toch al?’.  Het maakt niks uit natuurlijk. Alleen is het zonder te ‘dubbelen’ al moeilijk om alles gezien te hebben. We wilden zelf graag een aantal buscampers bekijken, de camper en caravan van het jaar niet overslaan, langs bij verschillende caravanmerken en een paar nieuwtjes met eigen ogen zien. Daar komen dan massagekussens, daktenten, elektrische stepjes, interessante vakantiebestemmingen en nog heel veel meer tussendoor. Maar er waren twee duidelijke favorieten wat ons betreft dit jaar. Onze beurssnoepjes willen we graag met je delen.

De Rockabilly

De Eriba Touring 530 Troll is er in het blauw als Ocean Drive, in het rood heet hij Rockabilly. Na enig getwijfel (moeilijk als ze naast elkaar staan) werd de rode ons eerste beurssnoepje. Jaren ’50 look, dus lekker retro met zijn mooie chromen wieldeksels. Veel rood in het Amerikaanse interieur. Alsof je een hamburgerrestaurant binnen stapt. Toen we tegenover elkaar aan het tafeltje zaten, verbaasden we ons weer over hoe ruim deze compacte caravan van binnen is. Alles zit er gewoon in. Een fijne keuken, ruime badkamer met toilet, een lekker bed en een zithoek. Door het hefdak heb je nog een beetje het ouderwetse tentgevoel en haal je een stukje buiten naar binnen. Hij ziet er niet alleen geweldig uit, hij ís het gewoon. De Rockabilly ziet er heel retro uit, maar is stiekem heel modern. Zo is hij o.a. voorzien van een antislingerkoppeling, een hagelbestendig dak, automatisch stellende remmen, een vorstvrije waterinstallatie en alle verlichting is led. Je koopt met dit stukje nostalgie gewoon cult. En dat voor € 26.840,- bij de Eriba-dealers.

Eriba Rockabilly

De Bukhanka

Al net zo legendarisch en cult is de Bukhanka van UAZ. Een Russisch legervoertuig is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een camper, maar het kan. In Rusland rijden ze ook rond als brandweerauto of schoolbus. En hij misstaat helemaal niet op een camping. De Bukhanka is sinds kort nieuw in ons land te koop. Voorheen alleen in Rusland. Daarna ook in Tsjechië, Bulgarije, Italië en Zweden. En nu ook bij ons. Hij is er als Van, Combi en Bus. Aan de buitenkant is het enige verschil het aantal ramen. Maar, UAZ Nederland maakt er net zo gemakkelijk een camper van. Je krijgt dan een hefdakje, een keukenblokje en een bank waar je een bed van kunt maken. Kost hij op grijs kenteken rond de 18.000 euro, voor 25.000 euro heb je de camperuitvoering. Daarmee zou hij, zo denken we, momenteel zomaar eens de goedkoopste nieuwe camper in ons land kunnen zijn. De techniek is modern, ondanks het oude uiterlijk. Hij heeft een 2.7 liter benzinemotor met 135 pk. Daar rij je gemakkelijk 120 kilometer per uur mee. Standaard zijn de achterwielen aangedreven, de 4×4 is inschakelbaar. Het derde pookje is voor de hoge en lage gearing. Wel langere rails monteren onder de stoelen, anders zit het stuur wel erg dichtbij. En het in- en uitstappen zouden we eerst ergens gaan oefenen waar niemand meekijkt. En nee, het is niet iedereen zijn ding (gelukkig). Maar verder een plaatje. Het exemplaar met daktent op de beurs: we waren op slag verliefd.

UAZ Bukhanka

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant