Randdrs Denemarken

Onze favoriete bestemmingen

Nieuws

Sommige bestemmingen zijn en blijven populair bij de Nederlandse kampeerder. Verwacht ook dit jaar geen schokkende veranderingen. Wat valt op?

De huurders van deelplatform Camptoo, op pad met een gehuurde camper of caravan, zijn een prima informatiebron. Waar gaat de reis dit jaar heen? Het eerste wat opvalt: we durven steeds vaker een andere route te kiezen. Zo werd Slovenië dit jaar twee keer zo vaak aangedaan ten opzichte van vorig jaar. Iets wat wij, sinds ons bezoek aan Bohinj in juni, maar al te goed begrijpen.

Slovenië in de lift

Slovenië Bohinj
Bohinj adembenemend mooi

Vaker dichtbij

Populair zijn ook Denemarken (foto boven artikel) en Oostenrijk. Deze landen kregen een plus van respectievelijk 15 en 34 procent achter hun naam. Steeds meer mensen zien de voordelen van bestemmingen dichter bij huis. Hierbij speelt natuurlijk ook het weer een rol. Daarmee zat het dit jaar wel goed in en rond Nederland. Zwitserland levert flink in, met 52 procent. Zouden de hoge prijzen daar debet aan zijn?

Blijver is ons eigen land, dat goed is voor 31 procent van de boekingen bij Camptoo. Gelderland en Zeeland zijn het meest populair. Zuid-Holland en Flevoland zitten in de lift. Frankrijk kan pronken met 20 procent, maar levert in ten opzichte van vorig jaar. Duitsland is met 11 procent mooi derde.

In juni bezochten we zelf Slovenië en raakten onder de indruk. We schreven toen:

Onze eerste kennismaking met Slovenië. Bestemming is camping Camp Danica in Bohinj. Vooraf hebben we er veel zin in. Achteraf weten we zeker dat we terug zullen gaan. Het schitterende en ongerepte landschap maakte indruk.

Dichterbij dan je denkt

Hoewel Slovenië misschien klinkt als een verre bestemming blijkt het voor ons bijna net zo dichtbij te zijn als het Gardameer. We maken twee keer een stop in Duitsland en komen zo al goed in de vakantiestemming. We mogen voor deze reis een Eriba Rockabilly aan onze trekhaak hangen. Dat blijkt al snel het ideale vakantiehuisje te zijn. Klein achter de auto en groot op de camping. Slim hoor. Je moet wel tegen opgestoken duimen onderweg en veel aanspraak op de camping kunnen. We hebben het er graag voor over. Met aan de ene kant van de voorruit een vignet voor Oostenrijk en aan de andere kant één voor Slovenië rijden we de camping op.

Wil je het hele artikel lezen klik dan op deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant