ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Ontdekpaden bij het Hunebedcentrum Borger
Ontdekpaden bij het Hunebedcentrum Borger
Uit tips

Ontdekpaden bij het Hunebedcentrum Borger

  1. 17 september 2013, 0:00
  2. 0 Reacties

Ontdekpaden bij het Hunebedcentrum

hunebedcentrum

Op woensdagmiddag 18 september verricht wethouder Alberts van de gemeente Borger-Odoorn de officiële opening van de Ontdekpaden op het terrein van het Hunebedcentrum in Borger.

De Ontdekpaden stellen bezoekers in staat om met alle zintuigen een reis te maken langs 150.000 jaar prehistorie, namelijk met een hut van de rendierjagers, een hut uit de middensteentijd, een veenweg, een grafheuvel uit de bronstijd en nog veel meer. Door de realisatie van de Ontdekpaden wordt door het Hunebedcentrum een begin gemaakt met het spannend en beleefbaar maken van de thema’s ijstijden, prehistorie, natuur en landschap.
Langs het ontdekpad wordt informatie gegeven via foto’s, tekeningen, tekst, filmpjes en audiofragmenten. Ontdek met professor van Gniffelen de prehistorie, een periode vol verhalen en geheimen.

Het Ontdekpad is gratis toegankelijk en zeer geschikt voor basis- en voortgezet onderwijs, maar ook leuk voor volwassenen.

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Naar de website van het hunebedcentrum: www.hunebedcentrum.eu

Wist u dat Borger ook een camperplaats heeft? Zie de website voor alle info: www.nuuverstee.nl

Hunebedcentrum | Bronnegerstraat 12 | 9531 TG Borger | tel: 0599 236 374 |

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS