ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Onduidelijkheid voor kijkers satelliet-tv
Onduidelijkheid voor kijkers satelliet-tv
Accessoires

Onduidelijkheid voor kijkers satelliet-tv

 1. 19 februari 2017, 17:00
 2. 5 Reacties

Veel wijzigingen op het gebied van satelliet-tv. De Nederlandse zenders gingen van Astra 1 naar Astra 3. De wijzigingen van de Canal Digitaal zenderlijst zijn niet meer op één hand te tellen. Gevolg: de nodige onduidelijkheid voor de kijkers.

satelliet-tv - Travel VisionDe dubbele kop

In het verleden werden de Nederlandse zenders via de Astra 1 satelliet uitgezonden. Toen kwam HD-tv en stapte Canal Digitaal stap voor stap over naar de Astra 3 satelliet. Een tijd lang waren de Nederlandse zenders verdeeld over twee satellieten. Groot praktisch nadeel was dat men hierdoor regelmatig moest schakelen. Eén van de handige oplossingen om niet te hoeven switchen is het werken met een zogenaamde duo LNB. Ook wel “de dubbele kop” genoemd. Met deze duo LNB kan men Astra 1 en Astra 3 tegelijkertijd ontvangen. Het Nederlandse merk Travel Vision kwam met de R6 Duo automatische schotel. Een op de recreatiemarkt zeer succesvol product. Met deze duo LNB had de klant optimaal gemak.

Astra 3 in HD

satelliet-tvInmiddels heeft Canal Digitaal vrijwel alle Nederlandse zenders in SD-kwaliteit op Astra 1 afgeschakeld. Op een enkele zender na worden alle Nederlandse kanalen nu in HD-kwaliteit via de Astra 3 satelliet uitgezonden. Voordeel hiervan is dat het voor veel gebruikers nu weer overzichtelijk is. Schakelen tussen satellietposities is niet meer nodig. Astra 3 heeft echter wel een beperkter ontvangstgebied. Dat betekent voor veel reizende tv-kijkers met name beperkingen in het zuiden van Spanje en Portugal. Een grotere schotel is hier noodzakelijk. Ook zijn er problemen met de ontvangst in Scandinavië, die op deze satelliet tot een minimum is beperkt.

Op het dak of op statief

De vakantievierende satelliet-tv-kijker moet bij aanschaf van een schotelinstallatie dus nog steeds goed opletten. Informeer je over de (on)mogelijkheden. Veel schotelbezitters weten inmiddels dat het vinden van het satellietsignaal geen sinecure is. Ondanks hulpmiddelen als de ‘piepende satfinders’ is het met de komst van Astra 3 lastiger geworden. De trend is dan ook dat steeds meer gebruikers overstappen op een automatische schotel. Hierin heeft men diverse keuzes. De voornaamste is een schotel op het dak of een schotel op statief. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. In de praktijk blijkt dat veel caravanbezitters een schotel op statief prefereren. De al eerder genoemde R6 schotel van Travel Vision, een automatische schotel op statief, is erg populair. De Travel Vision R6 kent meerdere modellen, van DUO LNB, tot vlakantenne en zelfs met 80 cm schotelblad. Ook heeft het Nederlandse bedrijf meerdere modellen dakantennes in haar assortiment.

Meer informatie op www.travelvision.nl

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Jos Muyzers - woensdag 22 maart 2017 

  We komen van de Algarve Portugal. Wat we daar gezien en zelf ondervonden hebben tart alle verbeelding. Mensen zijn uren bezig met het zelf zoeken of automatisch zoeken van Astra 3. Zelf een antenne van 80 cm en geen beeld. Astra 1 geen enkel probleem. Schotel van 90 cm op pikkel gekocht en geen ontvangst….zowel Nederlanders, Belgen en Fransen waren ontgoogeld in hun provider. Vele hebben hun abo opgezegd.

  Beantwoorden

  Sporters - maandag 24 april 2017 

  Het jammere van dit artikel is dat ze verzuimen te schrijven, dat astra 3 verplaatst is, op zijn oude plaats zit nu Asta 2. En veel automatische schotels oa Satenne R200 moeten opnieuw uitgericht worden naar Astra 3!

  Beantwoorden

   Jos Mark - maandag 24 april 2017 

   Dat is. Iet helemaal de juiste weergave van de feiten. Een satelliet wordt niet verschoven. De Astra 2 hangt wat hij hoort evenals de Astra 3. De zenders wijn alleen naar een andere satelliet verplaatst.

  Hans Dolislager - dinsdag 02 mei 2017 

  Begrijp de “kop” niet helemaal. Is toch duidelijk. Nederlandse zenders op Astra 3 veel Duitse etc op Astra 1. F1 is wel op de Duitse zenders te ontvangen , dus altijd schakelen.
  Idd een Travel Vision automaat is aan te bevelen. Heb zelf De Duo R 6 nu al
  enige jaren, werkt perfect.
  De flat square van Travel Vision is uitgericht of op Astra 1 of op Astra 3.
  Zal je met het zenderverwisselen dus rekening mee moeten houden.

  Beantwoorden

  Ron - zondag 07 mei 2017 

  Met Satenne 4 Automaat op dak 85cm.Overal Astra 3 zelfs in Algarve Sagres.Heb enkele kop LNB kijk uitsluitend Astra 3.

  Beantwoorden

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS