Onderweg naar het Noorderlicht!

Onderweg

Het is zo ver! Nadat we iets meer dan een jaar geleden het idee kregen om met een super camper een super reis te gaan maken is het vandaag echt zover.

Naar het Noorderlicht!

De voorbereidingen voor deze reis naar het Noorderlicht heeft vele fases gekend, zeker ook een paar waarbij we dachten dat het niet meer zou gebeuren. Dat hebben we nu allemaal achter de rug. Want als jullie dit lezen staan we, als het goed is, aan het einde van onze eerste etappe. En wel op het eiland Fehmarn in Duitsland, waar we morgenochtend vroeg de Scandlines boot naar Denemarken zullen pakken.
De verbinding Puttgarden – Rødby kost voor onze forse (7,60 meter) reisgezel €95,- en duurt ongeveer 45 minuten. Daar kun je dus bijna niet tegenop rijden, in tijd scheelt het niets, in kilometers ongeveer 100km. Maar je kan even lekker 45 minuten ontspannen en het is een belevenis op zich.
Noorderlicht-zoetermeer-fehmarn

Noorderlicht, maar waar?

Het doel van deze reis ligt in Finland, heel noordelijk, Fins Lapland eigenlijk. Een plek waar ik vroeger op school plaatjes van zag en niet begreep dat er mensen willen wonen. Levi, of Sirkka wat er vlak naast ligt, zijn behoorlijk ontwikkeld en het is het grootste skigebied van Finland. Het mooiste is dat er minstens 6 maanden per jaar genoeg sneeuw ligt.

En waarmee?

We maken deze reis niet met onze buscamper. Dan zou het avontuur misschien net iets te groot worden. Hoewel ik denk dat het kan, ben je voor het slagen wel erg afhankelijk van redelijk weer. Het kan in het noorden van Scandinavië behoorlijk koud worden. Temperaturen van -25 zijn meer regel dan uitzondering. Daarom hebben we een camper gezocht die, én een verhaal waard is, én wintervast de fabriek uitrolt. Onze reisgezel is een Niesmann+Bishoff Arto 76L, die we met de hulp van de Nederlandse importeur Van Venrooy Motorhomes in Oss hebben kunnen schaken.
Deze komt zo uit de spreekwoordelijke doos, 4 kilometer stond erop toen we de sleutels in ontvangst namen. Inmiddels hebben we hem lekker volgeladen voor de reis die ongeveer 3 weken gaat duren. Geen betere manier om een camper te testen dan door ermee op pad te gaan!
Arto 76L

Morgen

Vertrekken we voor de eerste etappe op Scandinavisch grondgebied. Jönköping is 516 kilometer en het doel is Camping Björkhagen.

Meereizen?

Alles voor een goed verhaal, dat zie je maar weer. Wij gaan proberen dagelijks om acht uur ’s avonds een update op de site te zetten. Dat lukt als we internet hebben. Zo kun je een beetje meemaken wat wij beleven en hoor je of we het Noorderlicht werkelijk gaan zien, want dat is beslist nog niet vanzelfsprekend.
Vind je dit leuk? Laat dan een berichtje achter op Facebook of hieronder op de site. Dan weten wij dat jullie het waarderen.
Deze reis was niet mogelijk geweest zonder de hulp van de volgende bedrijven: Niesmann+Bishoff, van Venrooy Motorhomes, Scandlines ferrys, Swedish Campings, Visit Denmark en Visit Finland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant