ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Onderweg naar het Noorderlicht!
Onderweg naar het Noorderlicht!
Reisverhalen

Onderweg naar het Noorderlicht!

 1. 6 maart 2016, 20:00
 2. 24 Reacties

Het is zo ver! Nadat we iets meer dan een jaar geleden het idee kregen om met een super camper een super reis te gaan maken is het vandaag echt zover.

Naar het Noorderlicht!

De voorbereidingen voor deze reis naar het Noorderlicht heeft vele fases gekend, zeker ook een paar waarbij we dachten dat het niet meer zou gebeuren. Dat hebben we nu allemaal achter de rug. Want als jullie dit lezen staan we, als het goed is, aan het einde van onze eerste etappe. En wel op het eiland Fehmarn in Duitsland, waar we morgenochtend vroeg de Scandlines boot naar Denemarken zullen pakken.
De verbinding Puttgarden – Rødby kost voor onze forse (7,60 meter) reisgezel €95,- en duurt ongeveer 45 minuten. Daar kun je dus bijna niet tegenop rijden, in tijd scheelt het niets, in kilometers ongeveer 100km. Maar je kan even lekker 45 minuten ontspannen en het is een belevenis op zich.

Noorderlicht-zoetermeer-fehmarn

Noorderlicht, maar waar?

Het doel van deze reis ligt in Finland, heel noordelijk, Fins Lapland eigenlijk. Een plek waar ik vroeger op school plaatjes van zag en niet begreep dat er mensen willen wonen. Levi, of Sirkka wat er vlak naast ligt, zijn behoorlijk ontwikkeld en het is het grootste skigebied van Finland. Het mooiste is dat er minstens 6 maanden per jaar genoeg sneeuw ligt.

En waarmee?

We maken deze reis niet met onze buscamper. Dan zou het avontuur misschien net iets te groot worden. Hoewel ik denk dat het kan, ben je voor het slagen wel erg afhankelijk van redelijk weer. Het kan in het noorden van Scandinavië behoorlijk koud worden. Temperaturen van -25 zijn meer regel dan uitzondering. Daarom hebben we een camper gezocht die, én een verhaal waard is, én wintervast de fabriek uitrolt. Onze reisgezel is een Niesmann+Bishoff Arto 76L, die we met de hulp van de Nederlandse importeur Van Venrooy Motorhomes in Oss hebben kunnen schaken.
Deze komt zo uit de spreekwoordelijke doos, 4 kilometer stond erop toen we de sleutels in ontvangst namen. Inmiddels hebben we hem lekker volgeladen voor de reis die ongeveer 3 weken gaat duren. Geen betere manier om een camper te testen dan door ermee op pad te gaan!

Arto 76L

Morgen

Vertrekken we voor de eerste etappe op Scandinavisch grondgebied. Jönköping is 516 kilometer en het doel is Camping Björkhagen.

Meereizen?

Alles voor een goed verhaal, dat zie je maar weer. Wij gaan proberen dagelijks om acht uur ’s avonds een update op de site te zetten. Dat lukt als we internet hebben. Zo kun je een beetje meemaken wat wij beleven en hoor je of we het Noorderlicht werkelijk gaan zien, want dat is beslist nog niet vanzelfsprekend.

Vind je dit leuk? Laat dan een berichtje achter op Facebook of hieronder op de site. Dan weten wij dat jullie het waarderen.

Deze reis was niet mogelijk geweest zonder de hulp van de volgende bedrijven: Niesmann+Bishoff, van Venrooy Motorhomes, Scandlines ferrys, Swedish Campings, Visit Denmark en Visit Finland.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Jaap van der Torre - zondag 06 maart 2016 

  Goede reis en ik blijf jullie volgen

  Beantwoorden

  Gerbrig - zondag 06 maart 2016 

  Ik hoop dat jullie internet hebben en dat wij daardoor een stukje mee kunnen genieten. Dit is iets wat ook wij zeker graag nog eens willen doen.

  Beantwoorden

  Henriette - zondag 06 maart 2016 

  Mooie reis! We lezen graag mee!

  Beantwoorden

  minie - zondag 06 maart 2016 

  Ben heel benieuwd. Willen zelf ook nog graag keer naar toe.

  Beantwoorden

  Judith van Hooff - zondag 06 maart 2016 

  Gave reis! We lezen graag mee! Geniet er van !

  Beantwoorden

  Wietse - zondag 06 maart 2016 

  Wij gaan in juni ook naar de noordkaap , maar een andere route. Veel plezier

  Beantwoorden

  Cees Oostrom - zondag 06 maart 2016 

  Dit is ook onze droom. twee jaar geleden ook al in Noorwegen geweest, hoop volgend jaar ook te gaan. Heel veel suk6 en veel pleziet.

  Beantwoorden

  effeweg.net - zondag 06 maart 2016 

  wij gaan deze zomer ook die kant op in vier weken maar niet zo hoog als jullie, wij kijken mee. Heel veel plezier en vergeet niet te genieten.

  Beantwoorden

  Carla van der Kolk - zondag 06 maart 2016 

  Leuk om te lezen hoor. Met mijn man een reis naar de Noordkaap gemaakt met camper. Was zo geweldig. Ik wens jullie een hele goede reis en dat jullie het noorderlicht kunnen zien.

  Beantwoorden

  Rob - zondag 06 maart 2016 

  Erg leuk! Lijkt me een mooie trip. Ik lees graag jullie ervaringen.
  Goede reis gewenst!

  Beantwoorden

  Monique Joosten - zondag 06 maart 2016 

  Wat een geweldig doel om na te reizen en met een formidabele camper. Ik reis met jullie mee (op afstand ?). Veel veilige kilometers en een mooie reis!?

  Beantwoorden

  Ilse dorland - maandag 07 maart 2016 

  Ik vind het super Dat jullie het delen lijkt mij ook om deze rit te doen met onze camper wens jullie Goede rijs en geniet er van blijft jullie volgen

  Beantwoorden

  Petra - maandag 07 maart 2016 

  Geweldig! Ben benieuwd naar jullie avontuur. Veel plezier.

  Beantwoorden

  Diny Dolman - maandag 07 maart 2016 

  Lijkt mij een prachtige reis die jullie maken. Zelf al eens in Zweeds Lapland geweest. Prachtig. Wil jullie graag volgen. Noorderlicht staat ook nog op mijn verlanglijstje. Goede reis.

  Beantwoorden

  Anneke - maandag 07 maart 2016 

  Maak er n mooie reis van !!!!

  Beantwoorden

  JP Degroote - maandag 07 maart 2016 

  Wensen jullie een mooie reis en we volgen jullie. Vertrekken begin juni met onze camper naar het Noorderlicht. Komen terug einde juli. Veel plezier

  Beantwoorden

  JP Degroote - maandag 07 maart 2016 

  Prachtige reis en super mooie camper

  Beantwoorden

  Wendy Bron - dinsdag 08 maart 2016 

  Ik lees graag mee, z’n reis staat ook hoog op mijn lijst. Heel veel reisplezier !

  Beantwoorden

  Gerard Peters - zondag 13 maart 2016 

  Geweldig, wij hebben deze reis ook al eens gemaakt, maar na Finland doorgetrokken naar de Noordkaap. Volgende plan is door naar Kirkeness. We volgen jullie graag met je reis.

  Beantwoorden

  Maria Langhorst - vrijdag 18 maart 2016 

  Fijn dat we mee mogen genieten.
  Ben ook benieuwd naar praktische tips.

  Beantwoorden

  Michel Dingemans - zaterdag 19 maart 2016 

  Succes, wij willen dit in 2017 ook gaan doen dus we volgen jullie op de voet. Kunnen we, als jullie terug zijn, het hele verhaal nog eens in z’n geheel tegemoet zien?

  MVG Michel

  Beantwoorden

  Henny Martens - zaterdag 02 april 2016 

  Wij hebben de noordkaap vorig jaar gedaan
  http://www.reiskrabbels.nl/reisblog/avontuurnaardenoordkaap/#!/reisblog/

  Beantwoorden

  Karel Tjemmes - maandag 11 april 2016 

  We zijn er geweest, fenomenaal, werkelijk

  Beantwoorden

  H. Kuijpers - dinsdag 26 april 2016 

  Hele goede reis. Ik blijf je volgen.

  Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Reisverhalen NIEUWS