Adria Altea

Onderweg met de Adria Altea 542 PH

Caravans

Bij Ridderbeks in Echt mogen we een Adria Altea 542 PH ophalen. Op naar Duitsland en lekker genieten van deze hotelkamer op wielen. De Adria Altea is met zijn 1200 kilo geen kleine jongen. Onze trekauto is daarvan totaal niet onder de indruk.

Als een blok

Ook niet als we per ongeluk op een binnendoorweggetje terechtkomen van het type steil omhoog, erg smal en bochtig. Het gaat allemaal prima. Op de snelweg – schuifdakje open – heb je geen kind aan de Altea. Sterker nog, we moeten opletten dat we niet onbewust te hard rijden. Dat zal deels komen door de gemonteerde Al-Ko stabilisatorkoppeling die erop zit. De Altea ligt als een blok achter de auto. Bij het inladen van onze spullen houden we plek over. Grotere spullen onder het bed, handig via het luik. Kleding in de kast bij de deur en naast het bed. Keukenspul in de ruime lades onder het aanrechtblad. Er is zoveel ruimte dat we ons af en toe afvragen: ‘Waar lag dat nou ook alweer?’.
Adria Altea
De ook al ruime koelkast verrast ons. Het eerste koude drankje is eigenlijk zelfs té koud. Die mag wat lager. Ook fijn, dat lukt ons zelfs thuis niet, een koud drankje pakken terwijl je gewoon kunt blijven zitten in de zithoek. Lui? Ach… En dan is er natuurlijk het queensbed. Het ligt even lekker als dat het mooi is om te zien. Leeslampje aan, dakluik open, goed boek erbij. Hoezo vakantie? De eerste stop is langs de Moezel, vlakbij Cochem. De zon schijnt, lekker onder de luifel met uitizicht op een helling vol wijndruiven.

Snel klaar

We waren vooraf een beetje bang dat we de achteruitrijcamera zouden missen. Die heeft onze Jeep nou eenmaal niet. Maar nee, ook zonder camera zet je de trekhaak dicht genoeg bij de dissel. De Altea laat zich vervolgens zonder problemen aanhangen. Waar we wel van schrokken, was het gekraak van de stabilisatorkoppeling. Dusdanig dat we na twee bochten toch maar even zijn gestopt om te kijken. Het zat echter allemaal zoals het hoorde. Het kraken hoort er gewoon bij. Wij verkassen via de Bodensee naar het Schwarzwald. Het valt ons op dat we met de caravan echt niet meer werk hebben aan het neerzetten op de camping dan met onze kampeerbus. Hooguit het uitdraaien van de steunen. Stroom insteken en klaar. Binnen 10 minuten zitten we in onze lekkere Isabella-stoelen voor ons buitenverblijf.

Een paar avonden koelt het snel af. Voor de caravan blijven zitten is op een gegeven moment niet echt lekker meer. Maar met zoveel ruimte is het geen straf om wat eerder naar binnen te gaan. Je kunt met het licht een fijn sfeertje maken. We doen een spelletje aan de tafel of lezen op bed. Wat ons ook prima bevalt, de caravan staat en je kunt met de auto uitstapjes maken. Dat kan met onze kampeerbus natuurlijk ook, maar dan sleep je wel altijd alles mee. Tussen de bedrijven door kijken we natuurlijk  in verschillende Biergarten naar het voetbal. We besluiten om nog even bootjes te gaan kijken langs de Rijn om het af te ronden. De Adria moeten we na twee heerlijke weken helaas inleveren. We gaan hem missen.
www.adria-mobil.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant