Onderweg met Adria Compact SLS Slide-out

Campers

De weersverwachtingen zijn niet al te best als we dit artikel schrijven, maar we laten we ons niet ontmoedigen. We hebben dit weekend namelijk de beschikking over een bijzondere camper. We gaan op pad met de Adria Compact SLS met Slide-out.

Adria Compact SLS: compact en relaxed

Niet alleen aan de buitenkant is hij erg fraai ook de binnenkant en afwerking zijn van een prettig hoog niveau. Deze Adria is voorzien van de FIAT automaat en rijd zeer relaxed. De beperkte afmetingen maken dat hij lekker kan meekomen in het dagelijks verkeer. De Adria Compact SLS is slechts 212 centimeter breed en 599 centimeter lang waardoor je er ook makkelijk een stadje mee in kunt. Bij de Westerscheldetunnel hebben we enige discussie gehad over de exacte lengte. Volgens de dame achter het loket is de camper duidelijk langer dan 6 meter. Onverbiddelijk als ze was zat er niets anders op om het tarief uit klasse 2 te betalen.

strandcamping Groede

Veel bekijks

We besluiten te verblijven op strandcamping Groede. Een echte familiecamping waar zowel oud als jong zich uitstekend kunnen vermaken. De camping ligt zo goed als aan het strand en op slechts enkele minuten lopen van het natuurgebied Zwartegatsche kreek. Uitstekende uitvalbasis om met de auto of fiets Zeeuws-Vlaanderen en België te verkennen. Wij krijgen een XXL plek toegewezen met alle voorzieningen en niet minder dan 200M2. Tijd om de achterwand uit te schuiven en zo 70 centimeter meer lengte te creëren. Hierdoor hebben we achterin opeens de beschikking over twee volwaardige lengtebedden. In uitgeschoven stand krijgen we veel bekijks. Sommige campinggasten vragen zelfs of ze een blik binnenin mogen werpen. Iedereen is onder de indruk, wat zeker komt door de lichtinval van het panoramische dak aan de voorzijde van het interieur.

Genoeg ruimte

Door de wegklapbare wasbak kun je je vrij gemakkelijk bewegen in de douche-toiletruimte. In de keuken mag de koelkast van 100 liter mag er zeker zijn. Het interieur met de leren bekleding maakt het af en geeft het geheel een zeer chique uitstraling. Als het donker wordt merk je dat er veel aandacht is besteed aan de verlichting. Functioneel maar ook uiterst sfeervol. Wat zeker niet alleen geldt voor de romantische sterrenhemel boven de bedden. Bedden waarop we uiterst comfortabel hebben geslapen. Het enige punt van aandacht is wanneer je bij het bed het pas-stuk gebruikt je vervolgens het trappetje moet gebruiken. Niet alleen krijg je het gevoel dat je in een stapelbed klimt maar erg eenvoudig wordt het in en uit het bed klimmen niet.

adria-compact-sls-trip-2016-2200Sluis en Knokke

Vanwege het weer besluiten we Sluis en Knokke te bezoeken. Met de Adria Compact SLS moet dat eenvoudig mogelijk zijn. We passen met een beetje extra voorzichtigheid in de meeste vakken. Erg bang voor schade van de portieren van naast geparkeerde auto’s hoef je niet te zijn. De gladde wanden zijn van GFK, je hebt dus niet bij het minste of geringste een deuk.
Adria ontving van de Europese vakpers voor deze camper twee European Innovation Awards: die voor beste indeling en die voor het beste concept.

Waar te zien

Wil je de Adria Compact SLS met slide-out zelf gaan bewonderen, dan kun je o.a. terecht bij deze  dealers;
Averesch Campers in Rijssen en bij
Stijkel Campers in Harderwijk.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant