Onderweg met de Knaus Sport&Fun

Caravans

De Caravan van het Jaar, de Sport&Fun van Knaus. Hij is anders. Dat zie je al aan de buitenkant, maar nog duidelijker aan de binnenkant. Hij is mooi. Toen we hem de dag voor vertrek voor de deur parkeerden hadden we de rest van de dag aanspraak. Iedereen wilde hem even zien. “Mag ik misschien ook even….”, tuurlijk mag je binnen kijken. Hij is ruim. Na het inladen van alles wat we mee wilden nemen was er nog plek zat over. Sommige kasten hoefden we niet eens te gebruiken. En toch hadden we de fietsen, stoelen en tafel in de grote garage, onze kleding in de ruime kast, al het keukenspul in de lades, de etenswaar in de koelkast. Nee, we waren echt niets vergeten. Die koelkast bleek overigens op de hoogste stand te staan. We kwamen daar achter doordat ons flesje water bevroren was. We hebben hem maar de helft lager gezet.
Sport&Fun

Sport&Fun is ruim en toch compact

Ondanks dat hij lekker ruim van binnen is blijkt de Sport&Fun van buiten prettig compact te zijn. Hij is gemakkelijk op zijn plek te zetten, je kunt hem zonder veel moeite weer achter de auto hangen. Het rijden met de Sport&Fun achter de auto bleek geen probleem. Ook als er achteruit gestoken moest worden ging dat probleemloos.
Lüneburger heide
Anders dan de anderen, je hebt een vast bed boven een grote garage en hoef je nooit iets om te bouwen. De zithoek heeft een L-vormige bank en een tafel die groot genoeg is om met vier personen aan te eten. Je trekt daarvoor het handige krukje onder de koelkast vandaan. Indien nodig maak je er een derde slaapplaats van. Een regendag is geen enkel probleem met dit interieur. De één ligt op het bed te lezen, de ander zit aan de tafel met zijn laptop. Je zit elkaar nooit in de weg. En je hoeft ook al niet tegelijk naar bed als je dat niet zou willen.
Door het grote dakraam komt veel licht. De handige hor gebruikten we soms om de zon een beetje te breken. Ook op de zijdeur zit een hor, die bij de achterdeur overigens ontbreekt. Slapen blijkt de Sport&Fun prima te doen. We schrikken er de eerste dag zelf een beetje van als we op de klok kijken.
13502123_1736037506671418_3372548166343207317_n

Minpunten?

Zijn er ook minpunten? We verbazen ons weer over het feit dat er bijna nooit haakjes in een caravan of camper zijn te vinden. Geen haakje voor de handdoek, de droogdoek, de baddoek, voor je jas als je terug bent van het wandelen. Je staat dan toch telkens even te kijken waar je ermee naar toe moet. Want de “hangmat” boven het bed is wel een reuze handige opbergplek, maar niet voor klamme handdoeken. Waarschijnlijk wil Knaus dat iedereen zelf kan bepalen waar hij de haakjes hebben wilt. Net zoals je ook nog steeds zelf plankjes moet maken in je hangkast als je dat handiger vindt. We vonden het verder raar dat de achterdeur opendraait naar de kant waar je meestal buiten zit. Je moet er dus telkens omheen.
13438870_1735571936717975_2601943817645296735_n
Als dat echter alles is wat je kunt vinden. We hebben gewoon een heerlijke week gehad in de knusse Knaus. Hij is ons prima bevallen.
www.knaus.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant