ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Olympische Dethleffs caravans alle 100 verkocht
Olympische Dethleffs caravans alle 100 verkocht
Caravans

Olympische Dethleffs caravans alle 100 verkocht

  1. 9 maart 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Tijdens de Olympische Spelen heb je het beeld vast wel zien langskomen: een dorp van honderd caravans in de sneeuw als onderkomen voor vrijwilligers, journalisten en andere gasten. Dethleffs leverde ze op bestelling en kan nu melden dat ze allemaal zijn verkocht.

Dethleffs wekt belangstelling in en rond Korea

De organisatie liep tegen een tekort aan hotelkamers aan en was creatief. Dethleffs kreeg een bestelling voor 100 caravans, te leveren voor aanvang van de Spelen. Ze staan er nu dik een maand. Er ging vanaf het caravandorp een shuttle om iedereen comfortabel en snel heen en weer te brengen. Ook tijdens de Paralympics, die vandaag beginnen, worden de caravans gebruikt. De bedrijfsleiding van Dethleffs, bedrijfsleider Alexander Leopold en chef caravans Benjamin Schaden, vlogen naar Zuid-Korea om met eigen ogen te bekijken hoe het beviel. “We wilden zien of het goed was en hoe onze caravans zich gehouden hadden onder deze winterse omstandigheden”, aldus de heer Leopold.

Dethleffs in Korea

Het bleek allemaal prima voor elkaar te zijn in Pyeongchang. Elke caravan had beschikking over stroom. De ondergronds aangelegde waterleidingen, zowel toevoer als afvoer, waren voorzien van een goede isolatie en in elke caravan was een duidelijke handleiding in meerdere talen, waaronder het Koreaans, aanwezig. De Koreaanse dealer stond voortdurend met technische mensen paraat om waar nodig mensen wegwijs te maken. Een ruime voorraad gas en vloerverwarming maakte de caravans een geliefde plek om te verblijven tijdens de winterse omstandigheden. Dethleffs mag als winterspecialist trots zijn en kan achteraf zeggen de juiste keus te zijn geweest. Er waren immers meer merken die voor deze opdracht in aanmerking kwamen. Het organiserend comité had echter alle vertrouwen in Dethleffs.

Trots op succes

De honderd caravans, nog in gebruik tot 18 maart, zijn inmiddels allemaal aan klanten doorverkocht. Het succes werd nog groter toen er nog een bestelling voor tachtig caravans kwam. “Voor ons zijn de Spelen net zo succesvol verlopen als voor het Duitse team”, laat de heer Leopold weten. “Onze honderd caravans hebben ook over de Koreaanse grens belangstelling gewekt. En ook aan die kant van de wereld wil Dethleffs aanwezig zijn.”

www.dethleffs.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravan Dethleffs, Caravans NIEUWS