ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Nu ook AL-KO chassis voor Mercedes Sprinter Triebkopf
Nu ook AL-KO chassis voor Mercedes Sprinter Triebkopf
Nieuws

Nu ook AL-KO chassis voor Mercedes Sprinter Triebkopf

  1. 3 april 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Triebkopf is de Duitse benaming van alleen de cabine, voorwielen en de motor. Camperbouwers schroeven er een chassis aan vast en bouwen er een voorwielaangedreven camper op. Nu is er ook een chassis van AL-KO voor de Triebkopf van de Sprinter.

Lichtgewicht met ruim laadvermogen

AL-KO had al passende chassis voor de Fiat Ducato en zijn broertjes uit de stal van Peugeot en Citroën. Ook voor Volkswagen is een passend chassis leverbaar. Vanaf nu hoort ook de nieuwe Mercedes Sprinter in dit rijtje. Het nieuwe BM910 chassis is leverbaar met een enkele of een dubbele achteras. Het is een zogenaamd Leichtbau-chassis. Het is licht van gewicht. Het zorgt voor een ruim laadvermogen, optimale rij-eigenschappen en een hoog comfort.

AL-KO Sprinter chassis

Het maximale gewicht dat het chassis kan dragen is bij de enkele as tot 4500 kilo en bij de tandem-as tot 5.500 kilo. Het innovatieve chassis is verzinkt en heeft onafhankelijke wielophanging. Het chassis is – door variabele wielbasis en asbreedtes – geschikt voor vrijwel elk campermodel. Het zorgt voor een optimale verdeling van het gewicht over de assen.

AL-KO breedspoor voor Sprinter

Breedspoor voor extra stabiliteit

ESP, het elektronische stabiliteitssysteem, zit er bij het chassis voor de Sprinter standaard op. Daar komen de talrijke systemen van de Sprinter nog bij. Het chassis is een zogenaamd breedspoorchassis. Achter staan de wielen t.o.v. het originele chassis 210 millimeter verder uit elkaar. Dit zorgt voor extra stabiliteit tijdens het rijden. Binnenkort is er ook een luchtveersysteem beschikbaar met automatische niveauregeling; het Air Premium Systeem. Het chassis is gemaakt om lang mee te gaan en voor een korte stilstand bij onderhoud.

www.alko-tech.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS