ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Nog nooit zoveel campers verkocht
Nog nooit zoveel campers verkocht
Nieuws

Nog nooit zoveel campers verkocht

  1. 9 oktober 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

De Bovag en KCI maakten bekend dat gedurende de eerste drie kwartalen van dit jaar 1.862 nieuwe campers zijn verkocht. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een stijging van 14,1%. Dat is meer dan ooit tevoren in een heel kalenderjaar en dus een nieuw verkooprecord.

Naar Utrecht

Niet alleen de camper is populair, ook vouwwagens en daktenten doen het goed. Enige minnetje zien we bij de caravans. Hoewel de verkochte aantallen veel hoger liggen dan bij de campers, zijn de 5.986 tot nu verkochte caravans goed voor een min van 2,2%. De helft van de caravans die over de toonbank gingen, zijn van Hobby, Knaus en Fendt. Zij vormen samen huidige top drie. Wie op zoek is naar een nieuwe camper, vouwwagen, daktent of caravan moet deze week zeker de Kampeer & Caravan Jaarbeurs bezoeken. Daar staat alles wat er op kampeergebied te koop is bij elkaar. De beurs opent morgen haar deuren.

Gebruikt ook populair

Niet voor iedereen is een nieuwe camper of caravan weggelegd. Kijken we naar de verkoop van tweedehands exemplaren, dan zien we een vergelijkbaar beeld. Bij de caravans liep de verkoop met 1,6% iets terug. De vakhandel verkocht 10.093 stuks. Het aantal tweedehands campers dat werd verkocht, kwam uit op 7.872 stuks. Een stijging van maar liefst 40,4%. Hymer verkocht de meeste nieuwe campers: 221 stuks. Een aandeel van 11,9 procent dat dit merk de marktleider maakt. Meteen daarachter zien we Adria met 215 stuks en 11,5 procent. De lijst gaat verder met Carthago, 156 stuks, Knaus met 138 stuks, Bürstner met 136 stuks en Capron met 134.

Verwachting is dat de magische grens van tweeduizend verkochte campers dit jaar in de boeken komt. Het totale aantal campers staat in Nederland nu op 115.000 stuks. Een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Oberstdorf

In 2011 hebben wij twee maal Oberstdorf bezocht. Voor kampeerders heeft Oberstdorf de beschikking over twee camperplaatsen en een camping....

  1. 27 december 2011, 0:00
  2. 0 Reacties

MEER Nieuws NIEUWS