nkc kampeerauto van het jaar 2021

NKC Kampeerauto van het Jaar: de nominaties

Nieuws

Het is weer tijd voor de verkiezing NKC Kampeerauto van het Jaar 2021. Er zijn zes campers genomineerd. Drie in elke categorie: een buscamper, integraal en halfintegraal. Stemmen kan tot 1 november.

De buscampers:

  • De Bürstner Eliseo C 641. Deze kampeerauto heeft een bijzondere indeling: twee enkele bedden achterin met een lage instap. Dit onder het motto Wohnfühlen.
  • Dan is er de Karmann Davies View. Heel hip met een hefdak. Je slaapt in deze kampeerauto in een tent op zolder. Voor dat echte kampeergevoel.
  • De Malibu First Class Two Rooms maakt het trio compleet. Een innovatieve trendsetter.

De integralen:

  • De Itineo SC 700. Deze integraal heeft vooral heel veel ruimte. O.a. in zijn XXL-versie met een face-to-face zithoek. Van de zithoek maak je zo een stapelbed. Reuze flexibele indeling dus.
  • De iSmove van Niesmann+Bischoff. Je valt van de ene verbazing in de andere. Want wat een leuke slimmigheidjes zijn er in deze integraal gestopt. En dan blijft hij ook nog eens ruim onder de 3500 kilo. Vernieuwend met een hoofdletter V, deze kampeerauto. Zie de foto boven dit artikel.
  • De Bürstner Elegance i900C. Al was het maar om het revolutionaire toiletsysteem van Thetford. Maar deze integraal heeft natuurlijk nog veel meer te bieden.

De halfintegralen:

  • De Rapido C 56. Lekker smal met een breedte van slechts 2,17 meter. Hij blijft net onder de zes meter lengte. De buitenmaat van een buscamper, de binnenmaat van een halfintegraal.
  • De Adria Matrix 670 DL. Je kon het op onze site al lezen. Adria nam de Matrix behoorlijk onder handen voor het nieuwe seizoen. Het resultaat overtuigt. Je hebt behoorlijk de ruimte in deze kampeerauto. Mede dankzij de prima zittende loungebanken.
  • De Laika Ecovip L3009. Deze nieuw ontwikkelde Italiaan is een echte familiecamper. Veel design en veel slaapplaatsen.
kampeerauto

Wie de titel NKC Kampeerauto van het Jaar 2021 in de wacht slepen, wordt in januari bekendgemaakt op de Caravana in Leeuwarden. Op de site van de NKC kun je alle genomineerde kampeerauto’s nog eens uitgebreid bekijken. Je kunt ook meteen per categorie je stem uitbrengen. Dat kan tot 1 november. Naar de site van de NKC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!