Drreamer

NKC Kampeerauto van het jaar 2020

Nieuws

Een vakjury nomineerde en het publiek koos. Drie keer een NKC Kampeerauto van het Jaar 2020: Dreamer Living Van, Carado T338 en Weinsberg CaraCore.

NKC presenteert drie winnaars

Vers van de pers: de winnaars van de jaarlijkse verkiezing van de NKC Kampeerauto van het Jaar 2020 zijn bekend. Winnaars als meervoud, want het zijn er drie. Er zijn drie verschillende categorieën met elk een winnaar. De buscamper, de halfintegraal en de integraal. Het publiek heeft uit de genomineerde modellen gekozen. Meer dan vijfduizend stemmen zijn geteld. Dit is de uitslag.

Buscamper Dreamer Living Van

De Franse buscamperbouwer Dreamer valt onder de vlag van Rapido. Deze buscampers vallen op door hun afwijkende indelingen. De Dreamer Living Van buscamper (foto boven artikel) is ook anders dan alle andere. Dat komt door de grote U-vormige zithoek achterin. Die heet heel chique ‘lounge’. Van deze lounge maak je ook het tweepersoonsbed. Kwestie van een lattenbodem uitschuiven. Voorin – en ook dat is bijzonder – een tweede zitruimte. Verder biedt deze Dreamer slimme oplossingen, zoals een kast die de doucheruimte in kan draaien. Zo neemt hij geen plek in. Ga je douchen, dan draai je hem naar buiten. Je kunt er ook mee op wintersport. De isolatie – met de naam Xtrem Hybride Protect – is goed. Hij kost 67.600 euro. Naar de site van Dreamer.

Dreamer Living Van
De zithoek achterin de Dreamer Living Van.

Halfintegraal Carado T338

Carado is een volle dochter van Hymer. De campers van dit merk rollen uit de moderne Capron-fabriek. Hier bouwen ze ook Sunlight-campers. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding is een van de sterke punten van de Carado. De T338 halfintegraal is standaard behoorlijk compleet. Twee slaapplaatsen of – door het optionele hefbed – vier. Achterin zien we enkele bedden. De Carado T338 is 6,96 meter lang. Hij kost 59.890 euro. Wil je meer weten over deze camper? Lees dan dit artikel compleet met video. Naar de site van Carado.

Carado T338
Carado T338.

Integraal Weinsberg CaraCore 700 MEG

Weinsberg is het dochterbedrijf van Knaus. De CaraCore 700 MEG is de eerste integraal van dit merk. Niet alleen zijn verschijning – strak, netjes afgewerkt, degelijk – maakte indruk. Zijn lage prijskaartje deed de concurrentie fronsen. Deze 7,41 meter lange integraal heeft een dak dat is gemaakt van het hagelbestendigere gfk. Basisvoertuig is de Fiat Ducato, die is voorzien van een aantal rij-assistsystemen. We noemen ESP, ABS en hillholder. Een ruime garage – de fietsen passen erin – met toegang aan beide kanten. Hij blijft onder de 3500 kilo. Met een leeggewicht van 3050 kilo heb je nog 450 kilo laadvermogen. Hij is er vanaf 76.290 euro. Zien? lees dan ons artikel, compleet met video. Naar de site van Weinsberg.

CaraCore
Weinsberg CaraCore 700 MEG.

De winnende campers staan tentoongesteld op de Caravana. Ze zijn daar nog te zien tot en met dinsdag 28 januari 2020, achter de NKC-stand (3100).

De drie NKC Kampeerauto van het Jaar-campers nog eens rustig bekijken? Kijk dan dinsdagavond 28 januari zeker naar onze Liveshow. Te zien op ons YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant