NKC Kampeerauto van het Jaar 2017

Nieuws

Gekozen door de gebruikers die hun stem konden uitbrengen, uit alle nieuwe en verbeterde modellen die fabrikanten en dealers naar voren schoven. De NKC Kampeerauto van het jaar 2017. Drie categorieën, dus drie winnaars.

B-DL, Smoove en Tonke Van winnaars 2017

De dealers en fabrikanten kwamen met modellen waarvan ze verwachten dat ze bij het publiek in de smaak gaan vallen in 2017. Er kon worden gestemd in de categorieën buscamper, halfintegraal en integraal.

Om met de laatste te beginnen, de Kampeerauto van het Jaar bij de integralen is geworden, het kon bijna niet anders, de Hymer B-DL DuoMobil. Het hoogst mogelijke comfort met een bijzonder laag eigen gewicht. De nieuwe Hymermobil-generatie, die rijklaar onder de 3,5 ton blijft. Mede dankzij het nieuwe meubelconcept en het nieuwe karakteristieke design.

Bij de halfintegralen een al even overtuigende winnaar met de Smove van Niesmann+Bischoff. De combinatie van smart en move. Een halfintegraal tot 3500 kilo, smal en wendbaar maar de ruimte van een grote Liner. Hij is 6.9 of 7.4 meter lang, blijft dus lekker compact ondanks 13 tot 14 vierkante meter woonoppervlak. Opvallend is de bijna onzichtbare overgang tussen de cabine en de rest van de camper.

Bij de buscampers een hernieuwde kennismaking met het Nederlandse Tonke. Bijzonder aan de VW kampeerbus van Tonke: hij heeft aan beide kanten een schuifdeur. Pronkstuk is echter het keukenblok dat voor de schuifdeur aan de bestuurderskant staat. Je draait het simpel naar buiten en kunt vervolgens lekker in de buitenlucht koken en eten. Maar dat is niet het enige. De constructie van kastdeurtjes die tevens als tafel dienst doen is gewoon geniaal. ‘Een Zwitsers zakmes’, volgens Tonke: ‘compact, veelzijdig en uitstekend gebouwd’.

www.nkc.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant