gestrande camperaars

NKC haalt gestrande campers terug uit Marokko

Nieuws

De NKC gaat met een grote verschepingsactie gestrande campers ophalen uit Marokko. De campers staan sinds dit voorjaar in Marrakesh.

Gestrande campers naar huis

In het voorjaar moesten vijf groepsreizen van de NKC in Marokko worden afgebroken. Oorzaak was de corona-uitbraak. De deelnemende camperaars kwamen per vliegtuig terug naar Nederland. De campers staan sindsdien gestald op een camping in Marrakesh. Nu het er naar uitziet dat voortzetting van de reis langer op zich laat wachten, haalt de NKC ook de gestrande campers terug. De NKC doet dat in samenwerking met de ambassade, de verzekeraar en Broekman Logistics uit Rotterdam. De campers rijden van Marrakesh naar de haven van Casablanca (foto boven artikel). Van daaruit worden ze naar Amsterdam verscheept.

De eigenaren zijn inmiddels geïnformeerd. Zij kunnen hun camper halverwege december ophalen. NKC-directeur Stan Stolwerk is blij dat het is gelukt om de operatie op touw te zetten. “Het is een ambitieus plan om de campers terug te halen. Niet over een half jaar of over een jaar, maar op zeer afzienbare termijn. Zodat camperaars in ieder geval het komend voorjaar weer van de vrijheid van het camperen kunnen genieten.” Inmiddels hebben zich 83 camperaars opgegeven om hun camper te laten repatriëren. Individuele camperaars van wie de camper nog in Marokko staat, kunnen ook meedoen. Daarvoor kunnen ze contact opnemen met de NKC via reizen@nkc.nl.

Naar de site van de NKC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant