Corona Marokko

NKC haalt deelnemers groepsreis terug uit Marokko

Nieuws

De NKC haalt 167 deelnemers van vijf groepsreizen op uit Marokko. De NKC regelde een extra vlucht van Transavia. Hun camper blijft achter op een bewaakt terrein.

Repatriëring Marokko snel geregeld

De 167 camperaars waren bezig met vijf verschillende groepsreizen in Marokko. In het belang van de veiligheid en de gezondheid van de deelnemers regelde de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) op korte termijn de repatriëring. Hiervoor werd een extra vlucht van Transavia ingezet. Het vliegtuig vertrok uit Marrakech en landt vandaag om 23.00 uur op Schiphol.

Corona

Zonder camper terug

De camper blijft achter op een bewaakt terrein. Later – als de situatie weer normaal is – kunnen de deelnemers hem ophalen. Een zware beslissing. Maar desondanks was het besluit om het vliegtuig naar huis te pakken unaniem. “We merkten de afgelopen dagen dat de plaatselijke bevolking ons minder vriendelijk benaderde. Dat zal vast niet minder worden,” aldus een van de reisbegeleiders, die er ook op wijst dat de gezondheidszorg voor Nederlanders in Marokko minder toegankelijk is.

Advies: kom naar huis

Directeur Stan Stolwerk van de NKC is verheugd over de repatriëring: “We zijn blij en trots dat we erin geslaagd zijn de gehele groep, die onder de verantwoordelijkheid van de NKC rondreisde in Marokko, veilig terug naar Nederland te kunnen brengen in deze roerige tijden waarin repatriëren niet altijd mogelijk is.”

Marokko Corona

De NKC adviseerde afgelopen maandag aan individueel rondreizende camperaars om indien mogelijk ook huiswaarts te keren. Voor hen biedt de NKC zoveel mogelijk actuele camperreisinformatie op de website. Lokale autoriteiten maken het camperaars regelmatig lastig, doordat zij soms niet goed op de hoogte zijn van de constant veranderende landelijke regels. Of naar huis komen in alle gevallen haalbaar is, blijft de vraag. De NKC helpt camperaars waar mogelijk en houdt hen op de hoogte via socialmediakanalen en www.nkc.nl/corona.  

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant