camperplaatsplannen

NKC: forse toename camperplaatsplannen

Nieuws

De camperverkoop laat een explosieve groei zien. Daar schreven we al eerder over. De NKC laat op haar website nu weten dat ook het aantal plannen voor nieuwe camperplaatsen fors groeit. Die toename is vooral in Noord-Nederland te zien.

Camperplaatsenplannen in de lift

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) werkt met camperplaatsspecialisten. Zij adviseren bij de aanleg van een camperplaats. Frejo Blaauw is zo’n camperplaatsspecialist. Hij gaf recent een interview aan RTV Noord. Daarin vertelde hij dat er in de provincie Groningen een groot tekort is aan camperplaatsen. En dat terwijl er door de coronacrisis steeds meer vraag naar deze plaatsen komt. Het resulteerde in maar liefst 33 aanmeldingen. Deze kwamen van mensen die plannen hebben om een camperplaats te ontwikkelen.

Groningen heeft heel wat minder camperplaatsen dan bijvoorbeeld Friesland of Drenthe. Volgens Blaauw is het gevolg dat er vaak meer campers op de camperplaatsen staan dan is toegestaan. En dat zorgt voor overlast. Daarnaast rijden Duitse camperaars via de A7 dwars door Groningen naar Friesland omdat daar meer plek is. Een gemiste kans, aldus Blaauw.

Camperplaatsplannen

Er komt wel wat bij kijken

De 33 meldingen van camperplaatsplannen zullen zeker niet allemaal leiden tot nieuwe camperplaatsen. Een braakliggend terrein is meestal het probleem niet. Maar een gedegen voorbereiding kost al snel een jaar de tijd. Met de aanleg van de nieuwe camperplaats in Grootegast is men zelfs twee jaar bezig geweest. Het hangt voor het grootste deel af van wat er mogelijk is in de betreffende gemeente. Past een camperplaats in het bestemmingsplan?  “Als die hobbel is genomen, zie ik de mensen graag terug. Dan kan ik ze helpen met het opstellen van een plan”, laat Blaauw op de site van de NKC optekenen. Hij verwacht dat er vijf tot zes concrete camperplaatsen uit zullen rollen. Dat is vooral een kwestie van een lange adem.

Naar de site van de NKC.

Foto boven artikel: Camperplaats De Regge-Valei. Foto in het artikel: Camperplaats de Nijenhaer.

Kijk voor nog veel meer camperplaatsen op onze zustersite Camperplaatsen.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!