campings

NKC adviseert camperaars thuis te blijven

Nieuws

Ook op de Nederlandse campings geldt de regel van anderhalve meter afstand houden. Waar dit niet lukt, mag een gemeente overgaan tot sluiting.

Campings en camperplaatsen nog open

De algemene regel: blijf zoveel als mogelijk thuis. Een frisse neus halen mag. Wél met gepaste afstand. Is het verstandig om een camping of camperplaats te bezoeken? Het is een grijs gebied. Daar komt bij dat er een groot verschil is tussen de verschillende campings. Het belangrijkste advies blijft echter van kracht: ga niet onnodig op pad en blijf op afstand. Ook de NKC adviseert nu camperreizen in Nederland tot het noodzakelijke te beperken.

Vakantiegedrag is niet noodzakelijk

Stan Stolwerk, directeur NKC, zegt daarover op de eigen site: “Vakantiegedrag is niet noodzakelijk. Dus hoe moeilijk ook voor camperaars die van hun vrijheid willen genieten, beperk je. We zullen echt even met z’n allen door de zure appel moeten bijten om camperplezier in de toekomst weer te kunnen borgen.”

Ondertussen gaan de campings zelf verschillend om met de regels. Veel blijven er open met aanpassingen. Andere gaan dicht. Camperplaatsen zijn over het algemeen nog open. De gedachte daarachter is dat mensen daar geen persoonlijk contact hoeven te hebben. Boeken kan vaak online. Zolang een burgemeester niet overgaat tot sluiting wil men doorgaans open blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant