Niva als langere vijfdeurs Urban

WVTTK

De Lada Niva, hij is er al sinds 1977,wie kent hem niet. Nu is hij er als vijfdeurs, een halve meter langer dan het origineel. Hij heet nu Urban 4×4 en staat in Duitsland in de showroom vanaf € 12.990,-.

Niva XL als Urban

Alleen als je hem van de zijkant ziet valt het meteen op. Hetzefde maar toch helemaal anders. Gebleven zijn zaken als de permanente vierwielaandrijving en de zelfdragende carrosserie. Maar de cultheld is een halve meter langer en heeft voor het eerst vijf deuren in plaats van drie. De Niva is met zijn tijd meegegaan en regelmatig volgde er een update. Twee jaar geleden moderniseerde Lada al zijn modellen. De nieuwe Niva is nog steeds robuust en heeft nog steeds een lage prijs. De Niva was er in eigen land al langer als vijfdeurs, niets nieuws onder de Russische zon dus. En ook in bijvoorbeeld Ierland rijden ze al een tijdje rond. Naast de vijfdeurs Urban is er ook nog het origineel, dat nu de naam Taiga draagt.

Zie je de Urban voor het eerst denk je dat je naar een foto-montage kijkt. De halve meter langere XL versie komt op 4,24 meter lengte. Nog steeds compact te noemen. Plek voor vijf personen en een bagageruimte met een inhoud van 420 liter. Klap de achterbank omlaag en je maakt daar 780 liter van. Permanente vierwielaandrijving, vijf versnellingen, sperren, en een helling tot 58% moet geen probleem zijn. Hij kan door 65 centimeter hoog water en heeft een 1.7 liter benzinemotor onder de kap. Daar haalt hij 61 KW oftewel 83 pk uit. Hij heeft een top van 137 kilometer per uur en in de tank gaan 42 liter.

Hij is er vanaf € 12.990,-. In Duitsland, dus nog exclusief onze bpm. Wil je hem in SUV-look met meegekleurde bumpers komt hij op € 14.290,-. Je koopt hem dan compleet met ABS, aluvelgen, Isofix, stoelverwarming, elektrische ramen en spiegels, die laatste eveneens verwarmbaar. Voor 670 euro heb je er een trekhaak bij en daar mag je 1900 kilo aanhaken. Behalve een trekhaak staan er nog meer leuke accessoires op de lijst van optionele aanvullingen. Je kunt hem lekker aankleden als je dat wilt. Of hij ook in Nederland verkocht gaat worden is ons niet bekend.
www.lada.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant