Nimble Evolution

Nimble Evolution: brute Amerikaanse V8

Campers

De Nimble Evolution heeft als basis de Ford F-350 pick-up. Onder de kap ligt een brute V8 met 430 pk. Achterop een vaste monocoque woonunit.

Nimble brengt je overal

Dit monster brengt je werkelijk overal. De F-serie is niet voor niets de best verkochte pick-up in Amerika. En dat al bijna 45 jaar op rij. Nimble maakt er met een woonunit uit één stuk een brute camper van. Duurzaam en functioneel is daarbij hun uitgangspunt. De unit is van gfk en er zitten zo’n duizend arbeidsuren in. Hij is goed geïsoleerd en kan nergens lekken. Bijzonder is het hydraulische dak. Met het dak omhoog ontstaat boven de cabine een alkoof.

Nimble Evolution

De uitrusting is inderdaad functioneel. Geen luxe, maar je komt ook niets tekort. Boven het dak van de cabine is het queensbed voor twee te vinden. In de keuken kook je op inductie. Ook is er een comperssorkoelkast aanwezig. Van de dinette maak je desgewenst een tweede bed voor de kinderen. De badkamer bestaat uit een cassettetoilet. De verwarming draait – net als de boiler – op diesel.

Nimble

Lekker lang off grid

Om lekker lang off grid te kunnen zijn, heeft de watertank een inhoud van 320 liter. De afvalwatertank is 90 liter groot. Beide tanks zijn verwarmd. Winterhard dus. Op het dak een zonnepaneel. Dat voedt een lithiumaccu van 200 Ah. Een generator is optioneel. Speciale bladveren en dubbele bumpers moeten de Nimbl geschikt maken voor het ruigere offroad werk. Aan de 35 inch grote wielen zal het niet liggen. De 7,3 liter benzinemotor is gekoppeld aan een tientrapsautomaat. Zuinigheid is geen verkoopargument. Maar je kunt wel 181 liter benzine kwijt in je tank.

Nimble Evolution

De benzinemotor is een bewuste keuze van Nimbl. De Ford is er namelijk ook met een 6,7 liter diesel. Die keus is mede bepaald doordat de benodigde Adblue niet overal verkrijgbaar is. Gewone benzine koop je overal ter wereld, zo is de redenatie. Wij adviseren een extra jerrycan. Wie zich dit monster aan de pomp kan veroorloven, zal ook niet schrikken van zijn prijs. De Nimble Evolution blijft net onder de 230.000 euro.

Naar de site van Nimble.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant