Ducato

Nieuwste Fiat Ducato is beste ooit

Nieuws

Veruit de meeste campers staan op de Ducato. Het succesnummer van Fiat weet ook na 38 jaar van geen ophouden. Voor modeljaar 2020 staat er weer een heel nieuwe versie.

Voor elke klus een Ducato

Het model voor 202o komt in een nogal gespreid bedje terecht. De Ducato is voor het vijfde jaar Europees marktleider, staat in twaalf landen op nummer één en is basisvoertuig voor drie van elke vier verkochte campers. Maar toegeven, voor dat succes is bijna veertig jaar hard voor gewerkt. De voorwielaangedreven krachtpatser heeft nou eenmaal het hoogste laadvermogen, de hoogste aslasten, de meeste binnenruimte en is verkrijgbaar in talloze uitvoeringen.

Betrouwbare techniek

En de Ducato is natuurlijk betrouwbaar. Of hij nu als personenbus, koelwagen of camper onderweg is. Vanaf modeljaar 2020 zit er onder de kap een temp 6d motor. Efficiënter, krachtiger en milieuvriendelijker. Als optie ook verkrijgbaar met een negentraps automatische versnellingsbak. De lichtste in zijn soort. De Ducato gaat met zijn tijd mee. Want hij is er als Fiat Ducato Electric nu ook helemaal elektrisch. En als Natural Power is hij er op methaan. Bij deze versies is het de kunst om niet toe te geven op laadvermogen en actieradius. De nieuwe Fiat Ducato is op de Caravan Salon te zien in hal 16, stand D 42.

We schreven eerder over de Ducato Electric:

Je kon er op wachten en hij is er nu (bijna). De eerste volledig elektrische Ducato – de Fiat Ducato Electric – komt in alle bekende carrosserievarianten en laadvolumes op de markt. Het hoogste laadvermogen is 1950 kilo. De actieradius ligt daarbij tussen de 220 en 360 kilometer.

Fiat Ducato Electric staat in 2020 in de showroom

Centraal bij het ontwerp en de ontwikkeling van de elektrische Ducato stond de manier waarop klanten hem gebruiken. Dat is door Fiat een jaar lang gemonitord. Conclusie: de markt is er klaar voor. Mede dankzij de flinke groei van online commercie en daarmee de post- en koeriersdiensten. En meer in het algemeen: we willen de milieuzone en het centrum van de stad in kunnen rijden als we er moeten zijn. De Fiat Ducato Electric is wat dat betreft, samen met zijn CNG/Biogasvariant Natural Power, het alternatieve aanbod.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de link.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant