Zweedse Polar caravans 2022: nieuw uiterlijk en twee nieuwe indelingen

Luc Schaepkens

Polar caravans 2022 – het Zweedse caravanmerk met de ijsbeer in het logo – heeft een nieuw uiterlijk. Ook zijn er twee indelingen toegevoegd. Beide met een ruime rondzit voorin en een badkamer over de complete breedte van de caravan achterin.

Nieuwe Zweedse Polar caravan

Je moet twee keer kijken. Dan zie je de ijsbeer en weet je dat het een Polar is. Oftewel: de nieuwe Zweedse Polar caravan ziet er heel anders uit. Zo niet het interieur. Dat is nagenoeg gelijk gebleven. Wel zijn er twee ruime en interessante indelingen toegevoegd. De caravan uit Lapland maakte vorig jaar een herstart in Duitsland. Nu zet het merk nog een tandje bij.

Twee nieuwe indelingen bij Polar caravans 2022

De indelingen kunnen we laten zien. Foto’s zijn er nog niet. Wil je hem van binnen zien, dan moet je dus naar de Caravan Salon in Düsseldorf. Of na de beurs naar een dealer. De kleinste van de twee nieuwelingen is de Polar 620 BFWA (links). Hij staat op een enkele as. De grotere Polar 730 BFCD (rechts) heeft een Frans bed en een stapelbed voor de kinderen. Beide modellen hebben voorin een ruime rondzit. Achterin over de complete breedte van de caravan de badkamer. De keuken staat in het midden van de caravan.

De letters bij de Polar 620 BFWA hebben de volgende betekenis: B staat voor badkamer achterin. F staat voor Frans bed. De A tenslotte staat voor hoekkeuken en de W voor de plek waar die staat. Bij de 730 staat de C voor stapelbed. De D geeft de plek van de keuken aan.

De 620 en 730.
De 620 en 730.

Uiteraard wintervast en veel keus

Bijna onnodig te zeggen bij een caravan uit Zweden, maar de Polar caravans 2022 zijn uiteraard wintervast. En dus zit er vloeistofverwarming in. Ook typisch Zweeds is de grote keus in uitrustingsniveau en indelingen. Dat kennen we onder meer ook van concullega Kabe. De Zweedse Polar caravans 2022 zijn standaard 2,5 meter breed. Ze zijn er in acht verschillende lengtes: van 5,20 tot 8,40 meter.

Er zijn vier verschillende slaapkamervarianten om uit te kiezen. Daarbij kunnen weer verschillende opstellingen van de zithoek, de keuken en de badkamer worden gekozen. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg kiezen is, is er ook nog keuze uit de Original-, de Selected- of de Customized-variant. En dan zijn we er nog steeds niet. Er zijn ook nog zeven bijzondere en gunstig geprijsde zogenoemde Edition-modellen.

Edition-modellen

De zeven Edition-modellen zijn gebaseerd op de Original-variant. Ze lopen in lengte uiteen van 5,60 tot 7,30 meter. Ze zijn gunstig geprijsd en de meest belangrijke extra’s zitten er al in. Optioneel kun je in deze Polar caravans 2022 nog kiezen voor de 170 liter-koelkast. De Edition-modellen beginnen volgens de prijskaartjes op de beurs rond de 42.500 euro.

Bij Polar zijn de wanden van de caravan 42 millimeter dik. De vloer zelfs 51 millimeter. Voor de isolatie zit er EPS achter. Het dak ligt over de zijwanden, om kans op lekkage uit te sluiten. De huishoudaccu maakt dat de Polar caravans 2022 ook offgrid zijn te gebruiken. Via een zeven inch tablet stuur je verschillende functies aan. De verswatertank en afvalwatertank zijn standaard verwarmd.

Prijzen vanaf iets meer dan 40.000 euro tot een kleine 90.000 euro. Gewichten vanaf 1700 tot 2650 kilo.

De caravans van het Zweedse Polar komen ook voorbij in onze vlog van vandaag. Zien? Dat kan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur