Airotel l'Océan Lacanau-Océan camper
Airotel l'Océan Lacanau-Océan.

Zon, zee, strand op camping Airotel l’Océan in Lacanau-Océan

Marije Onderwaater

In deze grauwe januarimaand, waarin de zomer nog héél ver weg lijkt, kunnen we alleen maar dromen van zon, zee en strand. Ben je op zoek naar een camping die sowieso aan de laatste twee voorwaarden – een zongarantie kunnen we namelijk niet geven – voldoet? Kijk dan eens naar camping Airotel l'Océan in Lacanau-Océan in Frankrijk.

Afgelopen meivakantie ging ik met mijn gezin op camperroadtrip richting Bilbao. Camping Airotel l’Océan in Lacanau-Océan aan de Atlantische kust was onze derde stop. Omdat we twee nachten wilden blijven, had ik de camping uitgezocht op de aanwezigheid van een zwembad én de zee. Verder had ik me nauwelijks verdiept in de camping en in het plaatsje Lacanau-Océan. Ik wist werkelijk niets van het stadje in de regio Aquitaine. Dat veranderde toen ik er op de eerste ochtend doorheen kwam tijdens een rondje hardlopen. Toen had ik het gevoel dat iedereen deze leuke hotspot kende, behalve ik!

Levendig Lacanau-Océan

Om meteen maar met Lacanau-Océan te beginnen: dat ligt dus direct aan zee en is een echt surfwalhalla. Het stadje heeft een leuke boulevard met allerlei restaurants en winkels. Onze oudste zoon was in de wolken toen we de halfpipe aan het eind van de boulevard ontdekten. Bij zonsondergang heeft hij hier een uurtje kunnen stuntsteppen. Dankzij het geweldige uitzicht op zee was het voor ons geen straf om een tijdje toe te kijken. Mochten we er nog eens komen, dan wisselen we dat zeker af met een bezoek aan het gezellige barretje dat ernaast was gevestigd. De boulevard van Lacanau-Océan ligt op ca 5-10 minuten fietsen van de camping. Zie je liever een meer dan de zee? Dat treft! Niet ver van de camping is het meer van Lacanau te vinden, waar ook van alles te doen is. Overigens is de camping ook een goede uitvalsbasis voor een trip naar de stad Bordeaux.

Lacanau-Océan boulevard
Een deel van de boulevard.
Lacanau-Océan boulevard
Een deel van de boulevard.
Lacanau-Océan zee
Zee!
Lacanau-Océan zee
Zee!

Camping Airotel l'Océan in Lacanau-Océan

En dan de camping Airotel l’Océan, die heeft vijf sterren en ligt tussen de dennenbomen. De camping heeft staanplaatsen en verhuuraccommodaties. In het midden van de camping is een groot zwemparadijs te vinden met een binnenbad, een buitenbad en een stroomversnelling. Let wel even op, want heren en jongens moeten hier een strakke zwembroek dragen. Klaar met zwemmen? Dan kan je wat drinken op het naastgelegen terras. Het restaurant is geopend voor lunch en diner. Wij hebben hier een avond pizza en burgers gegeten en dat was prima voor een etentje op de camping. Voor kinderen is er naast het zwembad ook nog een grote speeltuin en een animatieruimte bij de ingang. Verspreid over de camping zijn drie nette sanitairgebouwen te vinden. In de campingwinkel kan je terecht voor basisbenodigdheden en meer.

Zwembad Airotel l'Océan
Het zwembad van camping Airotel l'Océan
Zwembad Airotel l'Océan
Het zwembad van camping Airotel l'Océan
Airotel l'Océan terras
Het terras – hier vrij leeg – naast het zwembad.
Airotel l'Océan terras
Het terras – hier vrij leeg – naast het zwembad.
Airotel l'Océan receptie
Binnenplein naast de receptie met in het midden een sanitairgebouw.
Airotel l'Océan receptie
Binnenplein naast de receptie met in het midden een sanitairgebouw.

Lopen naar zee

Camping Airotel l’Océan ligt in een heuvelachtig gebied en ook op de camping moet je soms even je kuiten gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je naar het zwembad of restaurant gaat. Fietsliefhebbers komen in deze omgeving aan hun trekken. Er liggen veel fietspaden, te beginnen bij het pad voor de camping. Kampeerders die geen fiets bij zich hebben, kunnen er eentje huren op de camping. Wil je te voet naar het strand? Dat kan! Vanaf Airotel l’Océan ben je er in een kwartiertje.

Lacanau-Océan skatebaan
Stuntsteppen bij zonsondergang
Lacanau-Océan skatebaan
Stuntsteppen bij zonsondergang

Terug naar camping Airotel l'Océan

Als wij in de toekomst weer eens richting de Atlantische kust gaan, zal ik camping Airotel l’Océan zeker overwegen. Natuurlijk waren wij er in het voorseizoen, en niet in het hoogseizoen, maar ik vond de camping fijn en van alle gemakken voorzien. De omgeving spreekt me ook echt aan, met het leuke stadje en het strand op loopafstand. Meer weten over de camping? Klik dan op onderstaande button.

Informatie overCamping Airotel l'Océan

Adres: 24 rue du repos 33680, Lacanau Océan
Land: Frankrijk
Afstand van Utrecht: 1113 kilometer
Geopend: 7 april - 5 november
Camping Airotel l'Océan kaart

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…