Zes winnaars van de Caravaning lezerskeuze 2022

Jos Mark

Elk jaar kiezen de lezers van het Duitse blad Caravaning de meest populaire caravans. In de zes categorieën zijn deze caravans de Caravaning lezerskeuze 2022.

Categorieën

Dit zijn de zes categorieën in de caravanverkiezing:

  • Compactklasse
  • Instapklasse
  • Onderste middenklasse
  • Middenklasse
  • Bovenste middenklasse
  • Hoogste en luxeklasse

Compactklasse

De Eriba Touring is de winnaar van de Caravaning lezerskeuze 2022 in de compactklasse. Ook de tweede plaats wordt door een Eriba bezet, daar vinden we de Eriba Feeling. De Eriba’s zijn geliefde caravans bij de Duitsers. De Touring pakt de zege met maar liefst 40,8%. Pas op de derde plaats vinden we met de Sprite Basecamp – 26,7% stemde hierop – een caravan van buiten de Duitse landsgrenzen. Leuk weetje: Sprite stond in 2021 in ons land op de elfde plaats van meest verkochte caravanmerken.

Winnaar compactklasse
Winnaar compactklasse

Instapklasse

Ook bij de instapklasse vinden we in de Caravaning lezerskeuze 2022 een Duits product. Weinsberg bezet met de CaraOne – met een voorsprong van slechts 0,7% – de eerste plaats. Runner-up is de Dethleffs C’GO die in Nederland ook een grote schare fans kent. De Weinsberg CaraOne kreeg 33% van de kiezers aan zijn kant. Op nummer drie vinden we de Adria Aviva, die 27,5% van de stemmen kreeg. Een mooie verdeling in deze zwaarbevochten klasse. De Adria Aviva is daarnaast winnaar in de importklasse. Daar pakt de Sloveense caravan met 72,5% overtuigend de kop.

Weinsberg CaraOne
Weinsberg CaraOne

Onderste middenklasse

In deze klasse van caravans die circa 15.000 euro kosten, valt de Caravaning lezerskeuze 2022 op de Hobby Ontour. Hobby pakt overtuigend de kop met 40,6%. Op plaats twee volgt Knaus met de Sport (E-Power) met 30,9%. Plaats drie wordt ingenomen door de LMC Style Lift die 29,8% van de stemmen wist te trekken. De Hobby Ontour bezet dit jaar voor het eerst de hoogste trede van het podium. Hoewel de caravan al sinds 2015 op de markt is, wist het model niet eerder zo hoog te scoren.

Middenklasse

In de middenklasse vinden we op de twee bovenste plaatsen van de Caravaning lezerskeuze 2022 een Fendt. Op 1 staat de Fendt Bianco Selection/Activ met 29% van de stemmen. De tweede plaats gaat met 28,3% naar de Fendt Saphir. Vooral die eerste doet het ook bij ons in Nederland erg goed. Tabbert bezet met de Rossini Finest Edition de derde plaats. Met een score van 28% is het verschil eigenlijk te verwaarlozen.

Nummer 1
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 2

Bovenste middenklasse

Ook in de bovenste middenklasse staat Fendt op nummer één van de Caravaning lezerskeuze 2022. De Fendt Opal pakt daar met 46,2% van de stemmen overtuigend de eerste plaats. Hobby staat met de Prestige in de bovenste middenklasse op nummer twee. De Prestige kreeg 30,9% van de stemmen. Nummer drie wordt bezet door de Tabbert Da Vinci die met 30,4% Hobby nipt voor laat gaan. In de importklasse zijn de Duitse kiezers gevoelig voor de kwaliteit van Sprite. De Sprite Mondial SE kon op 28,9% van de stemmen rekenen.

Nummer 1
Nummer 1
Nummer 2
Nummer 2

Hoogste en luxeklasse

Het wordt bijna saai, maar ook hier twee keer een Fendt. Nummer één in de Caravaning lezerskeuze 2022 is de nieuwe Fendt Diamant, die met 27,1% het label van de meest geliefde caravan in deze klasse kreeg. Op nummer twee staat de Fendt Tendenza die vorig jaar nog de derde plaats innam. Met 17,2% van de stemmen blijkt dat de stemmen meer verdeeld zijn dan vorig jaar. Noemenswaardig is nummer drie, waar de Eriba Touring 820 15,2% van de kiezers aan zijn kant wist te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.