Zelfvoorzienend kamperen met de Kip Shelter Outback

Martine van Kuler

Stoer, zelfvoorzienend en deze zomer al in beperkte oplage leverbaar. We hebben het over het nieuwste model van Kip Caravans, de Shelter Outback.

De Shelter

De Shelter was er al in de uitvoeringen Basic en Plus. Daar komt nu de Outback bij. Deze kleine Kip caravan wordt standaard vol opties geleverd om zelfvoorzienend, dus off-grid, te kamperen.

Geen uitdaging is te groot voor de stoere Shelter Outback.
Geen uitdaging is te groot voor de stoere Shelter Outback.

Het avontuur tegemoet met de Shelter Outback

Vorig jaar kwam Kip al met de Vision Outback. Nu volgt dus ook de kleinere Shelter. Deze caravan is bij uitstek geschikt voor de avontuurlijke en milieubewuste kampeerder die toch graag wat comfort heeft.

De Shelter Outback heeft door de in het oog springende wielen, sidebars en buishandgrepen een stoere offroad-uitstraling. Maar er is meer. De caravan heeft namelijk ook een volledig verhoogd en verzwaard onderstel met bigfoot uitdraaisteunen. Hobbelige wegen en zelfs zandpaden moeten dus geen enkel probleem zijn.

Zelfvoorzienend kamperen

Ga je met de Shelter Outback op pad, dan heb je op de camping geen elektriciteitskastje en verlengsnoer nodig. Wildkamperen is ook geen probleem. De stroomvoorziening regel je namelijk helemaal zelf dankzij de twee keer 50 zonnepanelen en de 20 Ah lithium-accu. De opbrengst van de panelen, de status van de accu en het verbruik van de elektronica check je eenvoudig via je mobiele telefoon. Tel daar de zuinige en krachtige compressorkoelkast met een inhoud van 65 liter bij op en je begrijpt dat je zelfvoorzienend op avontuur kunt.

De achterkant met verplaatsbaar keukenblok.
De achterkant met verplaatsbaar keukenblok.

Comfort in Kip Shelter Outback

Zelfvoorzienend en off-road klinken misschien alsof je back to basic gaat en alle luxe ontbeert. Toch hoef je daar met de Outback niet bang voor te zijn. De caravan beschikt – net als de Shelter Plus – over het nieuwste houtdesign interieur met visgraatvloer, een bed van 2 meter lengte, verplaatsbare binnen-/buitenkeuken, riante stahoogte, vloerverwarming en ruimte voor een mobiel toilet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het vernieuwde voorraam met privacy glas en de premium hor en verduistering voor alle ramen.

Deze kleine stoere caravan hang je toch zo achter je auto?
Deze kleine stoere caravan hang je toch zo achter je auto?

Beperkte oplage

De Shelter Outback wordt in beperkte oplage geproduceerd en de inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Deze speciale Outback-serie wordt volgens de fabrikant nog deze zomer geleverd. De vanafprijs is 24.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!