Zelfbouw campermodule van Good Life Vans voor achter in de bestelbus

Luc Schaepkens

Good Life Vans is een Duits start-up bedrijf. Hun bijzondere campermodule is voor het eerst te zien op de komende Caravan Salon in Düsseldorf. Precies een jaar nadat de oprichter Tobias Vetter van zijn VW-bus een camper wilde maken. Het was het begin van de campermodule die nu te koop is. Zelfbouw, maar dan anders.

Good Life Vans

Tobias wilde in zijn bus een grote keuken en veel opbergruimte creëren en besloot zelf aan de slag te gaan. Ook had hij de wens voor een groot bed met lattenbodem met een goed matras over de hele breedte van de bus. Hij maakte een prototype en zette dat in zijn eigen VW-bus. En dacht vervolgens ‘Eureka’, of iets van die strekking. Dat zou hij passend voor alle merken bestelbus moeten maken. Een paar maanden later – we schrijven augustus 2021 – zit het kersverse bedrijfje Good Life Vans wat de verkoop betreft al aan zijn zelf geschatte jaarproductie voor 2021. Oftewel, de modules gaan als warme broodjes.

Good Life Vans campermodule past altijd

“Onze klanten waarderen het innovatieve design en het grote comfortabele bed”, aldus Tobias Vetter. “Veel klanten geven aan lang naar zo’n ruim bed te hebben gezocht. Maar ook de kwaliteit en flexibiliteit scoren hoog.” Bijkomend voordeel is dat de campermodule van de ene naar de andere bus kan worden overgezet. En dat zonder een enkel spoortje achter te laten. Zo kun je alles meenemen van je oude naar je nieuwe bus. Of in een lease-bus monteren. Of gebruiken wanneer je als eigenaren een bus deelt. Dat maakt deze zelfbouw nog eens extra goedkoop. Inmiddels is de campermodule ook buiten Duitsland populair.

Campermodule One voor elke bus

Door het gebruikte draai- en schuifmechanisme van het keukenblok en het bed gebruikt de campermodule alle beschikbare ruimte in de bus. Binnen 10 seconden is je woonkamer een slaapkamer. Compleet met een bed van 1,60 bij 2,00 meter. De speciaal ontwikkelde matras bestaat niet uit losse delen. Dat ligt wel zo prettig. De matras ligt op de veerschotels. Deze zijn op hun beurt op de lattenbodem geschroefd.

Het extra lange keukenblok heeft ruimte voor een compressorkoelkast. En een gasstelletje, spoelbak van rvs en opbergruimte. Aan de achterkant kun je een werkblad uittrekken. Je kunt dan onder de geopende achterklep staand koken in de buitenlucht. Tegenover het keukenblok de tweedelige zitbank. Onder de bank vooraan het mobiele toilet. Het achterste deel kan worden gevuld met bagage. Je kunt er ook voor kiezen om dit deel weg te klappen. Dan ontstaat er een brede doorgang met onder meer ruimte voor fietsen. Een zelfbouw waarover is nagedacht.

Bekijken en meteen laten inbouwen

Het jonge start-up bedrijf Good Life Vans liet meteen drie patenten vastleggen. Twee betreffen het unieke schuif- en draaisysteem van het bed. Dat maakt het mogelijk om de complete binnenruimte in gebruik te nemen als woonkeuken of slaapkamer. Het derde is voor de speciaal ontwikkelde meerlagige koudschuimmatras voor op dat bed. Met een bovenkant uit één stuk voor het zo prettig mogelijk liggen.

Momenteel zijn er al drie productievestigingen in Duitsland. De campermodule komt in Augsburg, Köln en Frankfurt uit de werkplaats. Klanten kunnen de module ter plekke bekijken en meteen in hun bus laten bouwen. Het kan ook bij tot nu toe zes Duitse dealers van de merken VW, Renault en Ford.

Geen bus? Dan kies je voor de Good Life Van Pure

Nu heeft niet iedereen een bus voor de zelfbouw. Heb je desondanks toch belangstelling voor de campermodule van Good Life Vans? Dan is er ook een campermodule compleet met een bus eromheen. Naar keus is dat een VW T6.1 of een Ford Transit Custom. Je koopt een nieuwe bus met daarin campermodule One. De bus heet Good Life Van Pure. Deze is naar keus verder aan te kleden met stroom en isolatie.

Het prijs-kwaliteitsniveau is ongeëvenaard. In Duitsland kost dat nog geen 40.000 euro. Dat is dan wel zonder onze bpm. Kies je voor de VW als basisvoertuig, dan kun je zelf bepalen of dat de Basic, Comfort of Luxery-variant van deze bus betreft. Nieuwsgierig geworden? Dan moet je eind deze maand zeker even de Caravan Salon bezoeken.

Primeur op de Caravan Salon

Op de komende Caravan Salon in Düsseldorf (28 augustus tot en met 3 september) is de campermodule voor het eerst te zien. Het bedrijf zelf én het nieuwe product presenteren zich op de grootste kampeerbeurs van Europa. Op de stand van Good Life Vans staan twee bussen waarin de campermodule One is ingebouwd. Zo kun je zelf het unieke ruimtegevoel ervaren en zien hoe het unieke draai- en schuifsysteem werkt. Tobias Vetter laat iedereen graag alles zien. Hal 12, stand C 34.

Prijzen voor de campermodule One van Good Life Vans vanaf 11.490 euro. De Ford Pure Van is er vanaf 39.900 euro ex bpm. De VW Pure vanaf 49.900 euro. Dan is er ook nog een WW Pure +, vanaf 79.900 euro. Ook deze prijzen zijn exclusief onze bpm.

Liever een maatje kleiner? Ook daarvoor is er een mooie campermodule verkrijgbaar. Daarover lees je hier meer.

In eigen land is het het bedrijf Campr die een leuke campermodule in de aanbieding heeft. Daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur