Boeken voor kampeerders

Zelf lezen of cadeau doen: boeken voor kampeerders

Marije Onderwaater

Het is volop herfst en wat is er dan heerlijker om met een fijn boek op de bank te zitten? Hou je niet van lezen? Dan kun je deze lijst met boeken voor kampeerders – van 'drie weken op dezelfde camping'-kampeerders tot outdoorliefhebbers – misschien als cadeau-inspiratie gebruiken.

Kampeerkoken van Julius Jaspers

Makreelsalade, fritatta met spinazie en artisjok en krokante kip; het water loopt de Campingtrend-redactie in de mond bij de gerechten uit Kampeerkoken van Julius Jaspers. De bekende kok geeft hierin 65 recepten die je op de camping kunt bereiden. Al vormen ze ook een heerlijke inspiratie voor een lekkere maaltijd thuis. Verder geeft Jaspers tips voor een goede keukenuitrusting op de camping.
Kampeerkoken van Julius Jaspers kost 25 euro en is hier te koop.

Kampeerkoken Julius Jaspers
Kampeerkoken Julius Jaspers

Ultiem buitengeluk van Marleen Brekelmans en Lotte Jongepier

Wil je kamperen op een bijzondere locatie? Blader dan door Ultiem Buitengeluk van Marleen Brekelmans en Lotte Jongepier. In dit boek tippen ze vijftig fijne campings in Nederland en België waar je het liefste vandaag nog je tent, caravan, busje of camper neerzet. Heb je zelf geen kampeermiddel? Dan komen de adresjes voor tiny houses, pipowagens, boomhutten en leuke busjes goed van pas. Het boek is een vervolg op Buitengeluk uit 2020.
Ultiem buitengeluk van Marleen Brekelmans en Lotte Jongepier kost 20 euro en is hier te koop.

Ultiem Buitengeluk boeken over kamperen
Ultiem Buitengeluk boeken over kamperen

Lonely Planet - Slapen onder de sterren

De beste campings, hutten en wildkampeerplekken in Europa, die belooft Lonely Planet in Slapen onder de sterren. Kampeerders vinden hierin de mooiste overnachtingsplaatsen in 22 landen in Europa. Lonely Planet geeft ook informatie over het plannen van de reis, de beste periode om op vakantie te gaan, de beste manier om er te komen en uitdagende activiteiten die je eenmaal op de plek van bestemming kunt ondernemen. Deze mooie hardcover is ook leuk om cadeau te geven.
Lonely Planet – Slapen onder de sterren kost 27,50 euro en is onder meer hier te koop.

Lonely Planet - Slapen onder de sterren boeken voor kampeerders
Lonely Planet - Slapen onder de sterren boeken voor kampeerders

Go camping van Katherine Latham en Phoebe Smith

Katherine Latham en Phoebe Smith geven in Go camping tips en hacks voor kampeerders. In dit boek vind je welke kampeerbenodigdheden je volgens hen echt nodig hebt. Verder delen de schrijvers survivaltechnieken; altijd handig als je van plan bent met je tent op avontuur te gaan. Ook lees je over de mooiste reisbestemmingen, die overigens niet altijd om de hoek zijn, en vind je inspiratie voor lekkere gerechten die je op de camping kunt bereiden. En Latham en Smith vertellen waarom zij het zo fijn vinden om te kamperen.
Go camping van Katherine Latham en Phoebe Smith kost 9,99 euro en is bijvoorbeeld hier te koop.

Go camping
Go camping

50 knopen die je moet kennen van Marty Allen

Kampeerders die graag back to basic gaan en regelmatig de natuur in trekken, doen er goed aan om zich een paar knopen aan te leren. Handig als je een hangmat stevig wil bevestigen of wanneer je een tarp ophangt. Zit je liever drie weken op dezelfde camping, maar wil je wél op alles zijn voorbereid? Ook dan komt deze gids voor het leren van 50 onmisbare knopen goed van pas. Knopenexpert Marty Allen vertelt je er alles over.
50 knopen die je moet kennen van Marty Allen kost 19,90 euro en is hier te koop.

50 knopen
50 knopen

Het zoutpad van Raynor Winn

De laatste titel in deze lijst met boeken voor kampeerders is Het zoutpad van Raynor Winn. In deze absolute bestseller vertelt Winn hoe zij en haar man Moth tegenslag na tegenslag krijgen; ze raken al hun geld kwijt en Moth blijkt ernstig ziek. Daarom besluit het paar langs de zuidkust van Engeland te trekken, over het eeuwenoude South West Coast Path. Onderweg slapen de twee – die vrijwel blut zijn – in een tentje. Echt (wild)kamperen dus! Prachtig boek waarvan inmiddels alweer twee nieuwe delen over andere tochten zijn verschenen.
Het zoutpad van Raynor Winn kost 15 euro en is hier te koop.

Het zoutpad boeken voor kampeerders
Het zoutpad boeken voor kampeerders

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…