Cabanon Chamonix

Volop ruimte in XXL-vouwwagen Cabanon Chamonix Deluxe

Marije Onderwaater

Aan ruimte ontbreekt het niet in de Cabanon Chamonix Deluxe. Deze XXL-vouwwagen heeft maar liefst acht slaapplaatsen. Cabanon zelf noemt hem de 'Rolls Royce onder de eigen vouwwagens'.

Het groot aantal slaapplaatsen is het meest opvallend aan de Cabanon Chamonix Deluxe. In het slaapvertrek zijn twee vaste bedden te vinden die elk plaats aan twee personen bieden. Onder elk bed is ook nog eens ruimte voor twee slaapplaatsen. Daarvoor geldt wel dat je zelf een matje of luchtbed moet neerleggen. De vaste bedden hebben een royale afmeting van 2,10 x 1,68 meter en zijn voorzien van een lattenbodem met daarop een schuimrubberen matras. De slaapruimte is verduisterd.

Snel overnachten

Voor snelle overnachtingen is het mogelijk om alleen het slaapgedeelte op te zetten. Dit heeft uitgeklapt een breedte van 5 meter en een diepte van 2,20 meter. Voor meer ruimte is er de voortent, die met drie boogstokken overeind staat. Deze is 3 meter diep. Een 2,15 meter diepe luifel maakt de Cabanon Chamonix Deluxe naar wens helemaal af. De voortent heeft een kuipgrondzeil van bisonyl. Daar is ook ruimte voor de bermkeuken met gasstel en spoelbak.

Cabanon Chamonix Deluxe voorzijde
Cabanon Chamonix Deluxe voorzijde

Easy Pack System in Cabanon Chamonix Deluxe

De Cabanon Chamonix is eenvoudig waterpas te zetten met de vier uitdraaisteunen. Het uitklapsysteem zorgt ervoor dat het tentdoek bij het invouwen niet tussen de matrassen komt. Bagage in- en uitladen is zo gebeurd dankzij het Easy Pack System. Hiermee til je het tentgedeelte omhoog, waardoor de bagageruimte bereikbaar is. De vouwwagen heeft een oplooprem en een achteruitrij-automaat, en staat op een onderstel van AL-KO. Het laadgewicht is 232 kilogram.

Cabanon vouwwagen
Cabanon doet het goed in de verkoop
Cabanon vouwwagen
Cabanon doet het goed in de verkoop
Cabanon vouwwagen plattegrond
Cabanon vouwwagen plattegrond

Cabanon-dealers

De Cabanon Chamonix Deluxe is heeft een vanaf-prijs van 12.999 euro en is verkrijgbaar bij de Cabanon-dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…