Sneeuwscooter Noorderlicht

Geef een winterse activiteit als kerstcadeau

Martine van Kuler

Een luchtje, een boek of een spel. Het zijn leuke, maar weinig originele cadeaus. Wil je dit jaar eens wat anders geven? Denk dan aan een Activitygift als kerstcadeau. De keuze is reuze, maar deze 5 winterse activiteiten staan in ieder geval op onze bucketlist.

1. Sneeuwscootertocht in Rovaniemi (Finland)

Met stip op nummer 1: het Noorderlicht bekijken. Dit prachtige licht ontstaat wanneer elektrisch geladen deeltjes van de zon via de noord- of zuidpool van de aarde binnendringen in de dampkring met een geweldig lichtspektakel als gevolg. Tijdens een sneeuwscootertocht in Rovaniemi (Finland) – inderdaad, de thuisbasis van Santa Claus himself – ga je met een gids op zoek naar het Noorderlicht en beleef je een echt Finse winter BBQ met rendierworst en warme drankjes. Een perfect cadeau voor iedereen die het Noorderlicht op zijn of haar bucketlist heeft staan. Het uitje is er vanaf 139 euro. Maar dan moet je al wel op het afhaalpunt in Rovaniemi zijn.

activitygift sneeuwscooter
activitygift sneeuwscooter

2. Bouw een iglo in Andorra

Wil je niet naar het hoge noorden, maar wel naar de sneeuw? Geef jezelf dan een reisje naar Andorra als kerstcadeau. In het dwergstaatje is genoeg te beleven, maar een iglo bouwen? Ja, dat ook! Haal de eskimo in jezelf naar boven tijdens een workshop iglo bouwen. Van sneeuwblokken tot sneeuwhuis; na deze dag weet jij als geen ander hoe je een woonplek creëert met alleen sneeuw en ijs. De workshop kost 35 euro, maar ook hier geldt dat je ter plaatse – in  Grau Roig om precies te zijn – moet zijn.

3. Sneeuwscooteravontuur naar de Mýrdalsjökull-gletsjer (IJsland)

In winterse landschappen is een sneeuwscooter een goed vervoersmiddel. Dat hebben ze ook in IJsland ontdekt. Ben jij of wil jij naar het land en houd jij wel van een avontuurtje, dan vind je de sneeuwscootertocht naar de Mýrdalsjökull-gletsjer wellicht een leuke excursie. Je gaat naar de top van de spectaculaire Mýrdalsjökull-gletsjer, waar je een adembenemend uitzicht over Zuid-IJsland hebt. Onderweg stop je bij de prachtige watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. De tour begint in Reykjavík en kost vanaf daar nog zo’n 227 euro.

sneeuwscooter ijsland
sneeuwscooter ijsland

4. Ziplinen in Canada

Een Activitygift voor de durfal: ziplinen in winters Canada. Een 4×4 off-road voertuig brengt je naar de top van Rainbow Mountain in Whistler. Het levert je niet alleen een geweldig uitzicht op, maar ook een adrenalinekick. Ingesnoerd en wel raas je op zo’n 200 meter hoogte langs de kilometerslange zipline weer naar beneden. Wil je iemand die naar Canada gaat een kerstcadeau geven? Denk dan eens aan deze activiteit. Je kunt ziplinen vanaf 112 euro.

ziplinen canada
ziplinen canada

5. Bezoek Barbara Falls in Alaska

Een kerstcadeau voor mensen die de oceaan al zijn overgestoken of dit nog gaan doen: een excursie naar Barbara Falls in Alaska. De watervallen zijn in de zomer een echte trekpleister, maar in de winter zijn ze ook spectaculair. Zodra de temperatuur beneden het vriespunt daalt, bevriest de waterval. Het zal je niet verbazen dat dit een prachtig gezicht is. De excursie is te boeken vanaf 95 euro.

Toch liever kamperen?

We weten heus dat deze activiteiten heel wat prijziger zijn dan een luchtje, boek of spel als kerstcadeau. De tips dienen dan ook vooral als inspiratie, om gewoon even heerlijk bij weg te dromen. Daarom liggen ze ook bij ons niet onder de boom, maar staan ze op onze bucketlist. Wil je toch een activiteit geven die makkelijker te realiseren is? Geef dan eens een dagje kerstmarkt of een campingovernachting in een tipi of yurt als kerstcadeau. Succes verzekerd.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!