Murtal

Winterkamperen in Oostenrijk: geniet van avontuur en ontspanning in het Murtal

Martine van Kuler

Bij ‘winterkamperen in Oostenrijk’ denk je waarschijnlijk aan Tirol. Toch kun je ook elders in het land genieten van allerlei wintersportactiviteiten. In het Murtal in de deelstaat Stiermarken bijvoorbeeld. Van skiën tot langlaufen en van sneeuwschoenwandelen tot rodelen. En wil je een echte adrenalinekick? Dan is de beroemde Red Bull Ring the place to be.

Het Murtal staat bekend om zijn gevarieerde natuur: van imposante bergen tot uitgestrekte bossen. Hier kun je in de zomer heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de prachtige uitzichten. En in de winter? Nou, dan kun je er misschien nog wel meer beleven.

Op de lange latten in het Murtal

Van kilometerslange pistes en afdalingen in de verse poedersneeuw tot en met steile hellingen voor de gevorderde skiër: het Murtal in Stiermarken is dé plek voor wintersportliefhebbers. Het skigebied is er relatief klein en rustig, dus je zult geen lange wachtrijen bij de skiliften aantreffen. Daardoor is het gebied geschikt voor het hele gezin.

Naast de veelzijdige pistes vind je in het groene hart van Oostenrijk veel funparks en funslopes, maar je kunt er ook heerlijk langlaufen. En ben je niet zo van de lange latten? Ga dan eens sneeuwschoenwandelen. Op veel plaatsen kun je sneeuwschoenen huren en er zijn zelfs speciale routes uitgezet.

Red Bull Ring
Op de Red Bull Ring is ook in de winter wat te beleven.
Red Bull Ring
Op de Red Bull Ring is ook in de winter wat te beleven.

Winterse spanning op de Red Bull Ring

Een wintersportvakantie in het Murtal is niet compleet zonder een bezoek aan de Red Bull Ring, het circuit waarop Max Verstappen al vijf keer heeft gewonnen. Ook tijdens de wintermaanden valt hier veel te beleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen van het circuit tijdens een rondleiding. Mag het wat spannender? Ritjes met sneeuwscooters en off-road buggies voor een flinke adrenalinekick zijn er ook.

Winterkamperen in het Murtal

Je kunt natuurlijk overnachten in een hotel of pension, maar jij als echte kampeerder gaat natuurlijk veel liever met je eigen camper of caravan naar het Murtal. En dat is helemaal geen gek idee, want er zijn daar genoeg campings die ook tijdens de wintermaanden geopend zijn. Je vindt ze hier.

Ga je winterkamperen? Lees dan nog wel even deze tips voor je vertrekt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!