Winterkamperen kan ook prima in eigen land

Luc Schaepkens

Winterkamperen: steeds meer mensen kiezen ervoor. Nu het buitenland voortdurend van kleur verandert i.v.m. corona is er een alternatief. In Nederland zijn zo’n 200 campings ook in de winter open.

Winterkamperen elk jaar populairder

Winterkamperen, dat is simpelweg kamperen in de winter. Steeds meer mensen doen het. Ze zoeken dan graag gebieden op met flink wat sneeuw. Overdag op de skipiste en ’s avonds de kachel aan in de caravan of camper. Voor je vakantie naar een ander land is momenteel wel goed uitkijken. Landen zijn de ene dag nog geel, de andere deels rood. Gisteren was Oostenrijk voor een groot deel oranje. Alleen het onderste deel is nog geel. Zwitserland en Frankrijk zijn helemaal oranje. Dan loop je er tegenaan dat op wintersport gaan niet onder noodzakelijk reizen valt. Maar wat dacht je van winterkamperen in eigen land?

In eigen land

In eigen land hebben we rond de 2200 campings. Daarvan zijn er zo’n 200 ook open in de winter. Daaronder ook de nodige Natuurkampeerterreinen, waar je soms een heel veld voor jou alleen hebt. Na een flinke boswandeling een warme bak koffie in de caravan. Genietend van de stille natuur. Soms is er zelfs een kampvuurplaats met gratis stookhout. Klinkt niet verkeerd toch? Op deze site kun je zien welke terreinen deze winter open zijn. Natuurlijk kan een goede voorbereiding geen kwaad. Als je na twee dagen zonder gas komt te zitten, is dat niet fijn. De ANWB heeft een aantal tips voor als je met de caravan of camper op wintersport wil gaan. Je leest ze hier. De echte bikkels die met een tent gaan winterkamperen, krijgen op deze site nog wat tips.

Afzien? Welnee!

Is winterkamperen afzien? Welnee. Nog los van het feit dat het in eigen land niet al te koud wil worden. Er zijn sanitairgebouwen met vloerverwarming. Verwarmde ruimtes waar je prima kunt verblijven. En onze moderne kampeermiddelen zijn goed tegen de winter bestand. Je krijgt er een flinke portie rust, stilte en ruimte voor terug. Want het is niet druk. Dat zie je overigens ook terug in een lage prijs. En mocht je bang zijn dat je toch koude voeten krijgt? Dan kun je altijd nog kiezen voor glamping in de winter. Er zijn heel wat leuke vakantieverblijven te huur. Compleet met verwarming en stapels dekens. We helpen je alvast op weg met je zoektocht naar een geschikte plek. Voor zeven mooie plekken om te winterkamperen kijk je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur