ADAC Camping Awards

Dit zijn de winnaars van de ADAC Camping Awards 2023

Martine van Kuler

De ANWB maakte vorige week al de Campings van het Jaar bekend. De Duitse zusterorganisatie ADAC deed deze week hetzelfde. Een internationale commissie van veertig kampeerexperts deelde de ADAC Camping Awards 2023 uit aan de beste Europese campings in vier categorieën: 'Duurzaamheid en milieubewustzijn', 'Innovatie en vooruitgang', 'Demografische veranderingen en toegankelijkheid' en 'ADAC Camping Booking'.

Aan de vooravond van de Vakantiebeurs zijn onlangs de winnaars van de ANWB Camping van het Jaar 2023 bekendgemaakt. Op de CMT in Stuttgart was het de beurt aan het Duitse ADAC. Dat zowel de ANWB als ADAC in januari hun Campings van het Jaar bekendmaken is niet zo verwonderlijk. Veel kampeerders beginnen zich immers in deze periode te oriënteren op hun volgende trip. Heb jij nog keuzestress? Misschien helpt de beoordeling van de ADAC-kampeerexperts een handje.

ADAC Camping Awards: categorie Duurzaamheid en milieubewustzijn

De winnaar in deze categorie is het Franse Camping du Domaine de Massereau. De ADAC was vooral onder de indruk van de zonnepanelen die de hele camping voor 100% van elektriciteit voorzien. Dit is uniek in Europa. De overige genomineerden in deze categorie waren Campingpark Havelberge (Duitsland) en Nysted Strand Camping (Denemarken).

TCS Pop-Up Glamping: een unieke glamping-ervaring in de Alpen.
TCS Pop-Up Glamping: een unieke glamping-ervaring in de Alpen.

ADAC Camping Awards: categorie Innovatie en Vooruitgang

De Zwitserse winnaar TCS Pop-Up Glamping heeft een exclusieve glamping-ervaring boven de boomgrens in de Alpen gecreëerd. Van eind juni tot half september genieten glamping-gasten van kamperen in luxe tenten op 2000 meter hoogte midden in de Zwitserse bergen. Orlando in Chianti Glamping Resort (Italië) en Camping & Resort Sanguli (Spanje) grepen net naast de award in deze categorie.

ADAC Camping Awards: categorie Demografische veranderingen en toegankelijkheid

De trotse winnaar van deze prijs is Holiday Village Florenz in Italië. Het hele vakantieoord, inclusief de bijbehorende stranden, zijn ook toegankelijk voor gasten met een beperking. Dit houdt in dat alle faciliteiten en stranden barrièrevrij zijn. Bovendien kunnen visueel beperkten en blinden de plek verkennen via tactiele kaarten en informatie in braille. De overige genomineerden in deze categorie  waren Camping Harfenmühle (Duitsland) en Les Jardins de la Pascalinette (Frankrijk).

Holiday Village Florenz
ADAC beloont Holiday Village Florenz voor hun inzet voor mensen met een beperking.
Holiday Village Florenz
ADAC beloont Holiday Village Florenz voor hun inzet voor mensen met een beperking.

ADAC Camping Awards: categorie ADAC Camping Booking

Bij winnaar Ostseequelle.Camp zijn zowel het boekingsproces als het in- en uitchecken volledig gedigitaliseerd. Alleen online boekingen worden geaccepteerd. Gasten die arriveren zonder voorafgaande reservering kunnen gebruikmaken van een terminal in het voormalige receptiegebouw om online in te checken. Camping De Kleine Wolf (Nederland) en Zaton Holiday Resort (Kroatië) grepen naast de award in deze categorie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!