Wingamm Oasi 540 en 610 halfintegraal

Luc Schaepkens

Het Italiaanse Wingamm presenteert twee nieuwe en compacte halfintegralen. De Oasi 540 en 610. De 540 Touring is inderdaad slechts 5,40 meter lang. Het is daarmee de kleinst leverbare Wingamm. De opbouw van de Oasi is uit één stuk gfk en zelfdragend.

Oasi 540 Touring

Uit één stuk gemaakt, monocoque is de Franse term. De Italianen zeggen monoscocca. De compacte buitenafmetingen van een buscamper en het comfort van een halfintegraal. In de 540 (foto boven artikel) een hefbed dat niet ten koste gaat van de stahoogte. De sanitaire ruimte vinden we aan de chaufferskant helemaal achterin. Douche, toilet en wastafel. Daar meteen tegenover de deur. Na de deur komt aan de bijrijderskant de keuken. Twee pitten en een koelkast met een inhoud van 96 liter. Na de keuken komt de zithoek bestaande uit een L-vormige bank, de draaibare cabinestoelen en een los zitelement.

Klap-hefbed

Het hefbed (bedmaat 197 bij 134 centimeter) dat boven de zithoek hangt klapt, nadat je het hebt laten zakken, vanzelf recht. Een systeem waarop de Italianen al sinds 1977 een patent hebben. Heb je het bed niet nodig zit het onopvallend tegen het plafond. Ondanks dat hefbed is er in de camper een stahoogte van 1,98 meter. Van de zithoek kan nog een éénpersoonsbed gemaakt worden.

Oasi 610 Touring

Logischerwijze heeft dit één maatje grotere model een lengte van 6,10 meter. De deur naar het woongedeelte zit bij dit model in het midden van de opbouw. Achterin staat een stapelbed. Daarvoor de sanitaire ruimte met separate douche aan de bestuurderskant, aan de andere kant het keukenblok. Voorin zien we een vergelijkbare zithoek als in de 540 met eveneens een hefbed daarboven.

Standaard modellen

Standaard hebben de modellen 130 pk onder de kap, een Truma 4 Combi verwarming en geïsoleerde watertanks. Wil je hem verder aankleden is er het Energy-pakket (met o.a. de 150 pk variant van de Fiat multijet diesel). Een Comfort-pakket (met 0.a. airco en radiovoorbereiding). Een Thermo-pakket (verwarmde watertanks en een thermo-bodem). En tenslotte het Wingamm-pakket (met o.a. elektrisch trapje en verduistering in de cabine).

Wingamm Oasi

De Wingamm Oasi is  2,49 meter breed en 2,96 meter hoog en heeft een  maximaal totaalgewicht van 3500 kilo. De 540 is er vanaf 79.000 euro, de 610 (foto hierboven)  vanaf 89.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur